Kahdeksan haavoittui ammuskelussa Jerusalemissa

Kansallisen ensiapupalvelun mukaan kyseessä oli terrori-isku. Yhdysvaltain ulkoministeriön mukaan iskussa haavoittui viisi amerikalaista.

14.8. 4:09 | Päivitetty 14.8. 23:02

Kahdeksan ihmistä loukkaantui yöllisessä bussiampumisessa Jerusalemin vanhassa kaupungissa. Loukkaantuneista kaksi on kriittisessä tilassa. Asiasta kertoo uutistoimisto AFP.

Ammuskelijaa ei heti saatu kiinni, mutta sunnuntaina poliisi kertoi pidättäneensä hänet.

Israelin kansallinen ensiapupalvelu Magen David Adom (MDA) kuvaili tapausta terrori-iskuksi.

Linja-autonkuljettajan mukaan bussi oli täynnä matkustajia, kun ammuskelu alkoi. Tapahtumapaikka sijaitsee lähellä Länsimuuria, joka on juutalaisten pyhin paikka alueella.

Viranomaiset kertoivat varhain sunnuntaina, että seitsemän ihmistä oli loukkaantunut ampumisessa. Myöhemmin loukkaantuneiden määrä tarkentui kahdeksaksi.

Yhdysvaltain ulkoministeriö tuomitsi iskun sunnuntaina.

Ministeriön mukaan iskussa haavoittuneista kahdeksasta henkilöstä viisi oli Yhdysvaltain kansalaisia, kertoo uutistoimisto Reuters.

Viime viikon perjantaina Gazan palestiinalaisalueilla puhjenneissa aseellisissa yhteenotoissa kuoli kymmeniä ja loukkaantui satoja ihmisiä, paikalliset terveysviranomaiset kertoivat viikko sitten.

Israel syytti siviiliuhreista palestiinalaista Islamilainen jihad -äärijärjestöä, ja maan armeija kertoi ”eliminoineensa” viime viikonlopun aikana äärijärjestön ylimmän johdon.

Konfliktin osapuolet sopivat Egyptin välityksellä viikko sitten sunnuntaina tulitauosta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat