Tansania asensi internet­yhteyden Kilimanjarolle

Matkailijat haluavat lähettää vaelluksiltaan kuvia, mutta yhteys ulkomaailmaan parantaa myös turvallisuutta.

Kilimanjaro kuvattuna Kenian puolelta Amboselin kansallispuistosta 21. heinäkuuta 2022.

18.8. 8:28

Tansania on asentanut Kilimanjaron vuorelle nopean internetyhteyden, kertoo uutistoimisto AFP.

Valtion omistaman Tanzania Telecommunications -yhtiön mukaan yhteys on ajateltu paitsi vuorikiipeilykuvien jakamiseen sosiaalisessa mediassa myös kiipeilijöiden paremman turvallisuuden takaamiseksi.

Kilimanjaro on Afrikan korkein vuori, jonka huipulle yrittää joka vuosi noin 35 000 ihmistä.

”Ennen vierailijoiden ja tavaroiden kantajien oli hieman vaarallista toimia ilman internetiä”, kommentoi Tansanian viestintäministeri Nape Nnauye palvelun avajaistilaisuudessa Horombo Hutsissa, yhdessä vuorelle johtavan reitin leireistä.

Nnauyen mukaan nettiyhteys ulottuu nyt vuoren juurelta 3 720 metrin korkeuteen, ja huipulle 5 895 metriin saadaan yhteys vuoden loppuun mennessä.

Kilimanjaro on Unescon maailmanperintökohde ja tärkeä tulonlähde Tansanialle ja naapurimaa Kenialle.

Viime vuonna Tansanian hallitus ilmoitti aikovansa rakentaa vuoren etelärinteelle köysiradan, mutta sai vastaansa vihaisen palauteryöpyn vuorikiipeilijöiltä ja alan yrityksiltä.

Kilimanjaron lisäksi myös maailman korkeimman vuoren Mount Everestin vierailijoilla on nykyisin käytettävissään wifi-yhteys ja generaattoreita, joilla yhteys muuhun maailmaan syntyy helposti.

Toisin oli 29. maaliskuuta 1953, kun vuorikiipeilijät Edmund Hillary ja Tenzing Norgay saavuttivat Mount Everestin huipun. Uutiset kiirivät muuhun maailmaan vasta 2. kesäkuuta, juuri ajoissa kuningatar Elisabet II:n kruunajaisiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat