Rikollisjengi pyöritti vale­poliisi­asemaa kahdeksan kuukauden ajan Intiassa – Ainakin kuusi ihmistä pidätetty

Valepoliisiasema oli pystytetty vierastaloon muutaman sadan metrin päähän paikallisen poliisipäällikön kotoa.

18.8. 17:05

Intian Biharin osavaltiossa on paljastunut valepoliisiasema, jota pyöritti pieni rikollisjärjestö, kertovat uutistoimisto AFP ja intialaisviestimet.

Ainakin kuusi valepoliisiaseman työntekijää pidätettiin keskiviikkona epäiltynä siitä, että he olivat pyörittäneet huijausoperaatiota Bankan alueella sijaitsevassa vierasmajassa kahdeksan kuukauden ajan ennen kuin huijaus tuli ilmi.

Huijauksen päätekijä on Hindustan Times -lehden mukaan pakojalalla.

Valepoliisien kerrotaan kiristäneen ihmisiltä rahaa ja palkanneen paikallisia ”poliiseiksi” noin kuuden euron päiväpalkalla.

Vierasmaja sijaitsee vain noin puolen kilometrin päässä paikallisen poliisipäällikön kotoa. Valepoliisit olivat pukeutuneet aidon näköisiin univormuihin ja kantaneet aseita ja virkamerkkejä.

AFP:n mukaan huijarit paljastuivat, kun oikea poliisi oli törmännyt valepoliiseihin ja huomannut, että heidän virka-aseensa eivät olleet virallista mallia vaan aseseppien tuotoksia.

Intian poliisi tunnetaan korruptiostaan ja uutiset valepoliiseista tai valesotilaista ovat yleisiä. Sen sijaan kokonaisen valepoliisiaseman pystyttämistä pidetään harvinaisena.

Korruptiota tutkivan Transparency International -järjestön parin vuoden takaisen selvityksen mukaan Aasian maista Intiassa maksetaan kaikkein yleisimmin lahjuksia, The Hindu -lehti kertoi.

Kyselytutkimukseen perustuneessa selvityksessä todettiin, että niistä intialaisista, jotka olivat asioineet poliisin kanssa, 42 prosenttia oli maksanut lahjuksia. Kyselyyn vastasi noin 20 000 ihmistä 17 Aasian maassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat