Kirjailija Salman Rushdien epäilty puukottaja kiistää syyllisyytensä

Rushdieta puukotettiin 12. elokuuta kesken luentotilaisuuden New Yorkin osavaltiossa.

Intiassa syntynyt brittikirjailija Salman Rushdieta puukotettiin 12. elokuuta luentotilaisuudessa lähellä Buffaloa New Yorkin osavaltiossa. Kuvassa Rusdhie Pariisissa televisio-ohjelman kuvauksissa vuonna 2012.

18.8. 20:37 | Päivitetty 18.8. 21:09

Kirjailija Salman Rushdien puukotuksesta epäilty mies kiisti torstaina kuulemis­tilaisuudessa syyllisyytensä toisen asteen murhan yritykseen ja pahoinpitelyyn. Hänet määrättiin pidätettäväksi ilman takuita.

Asiasta uutisoi muun muassa uutistoimisto Reuters. Epäilty oli jo aiemmin lehtitietojen mukaan kiistänyt syyllisyytensä.

Lue lisää: Rushdien puukottamisesta epäilty antoi haastattelun vankilasta – sanoi ihailevansa kirjailijalle tappo­fatwan antanutta Iranin Khomeinia

Rushdien kimppuun hyökättiin kirjallisuus­tapahtumassa Buffalon lähellä New Yorkin osavaltiossa perjantaina 12. elokuuta. Hän sai viiltohaavoja muun muassa niskaansa, vatsaansa ja rintaansa. Muun muassa The New York Times on kertonut, että syyttäjien mukaan epäilty iski Rushdieta teräaseella yhteensä kymmenen kertaa.

Rushdie saattaa puukotuksen seurauksena menettää näkökykynsä oikeasta silmästään.

Teosta epäilty on 24-vuotias ja asuu New Jerseyn osavaltiossa. Reutersin mukaan hänen vanhempansa ovat kotoisin Libanonista, mutta hän on syntynyt ja kasvanut Yhdysvalloissa.

Oikaisu 18.8. kello 21.08: Yhdessä kohtaa artikkelia kerrottiin, että Salman Rushdieta puukotettiin heinäkuussa. Häntä puukotettiin elokuussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat