Ukraina on pakottanut Venäjän muuttamaan suunnitelmiaan: Everstiluutnantti arvioi, miten puoli vuotta kestäneet taistelut jatkuvat

Maanpuolustuskorkeakoulun Venäjä-tutkimusryhmän johtaja, eversti­luutnantti Simo Pesu pitää todennäköisenä, että taistelut jatkuvat myös syksyyn ja talveen siirryttäessä hyvin nykyisen­kaltaisena.

Ukrainalaissotilaat valmistautuivat puolustamaan maan pääkaupunkia Kiovaa päivä sen jälkeen, kun Venäjä oli aloittanut täysimittaisen hyökkäyksen Ukrainaan 24. helmikuuta.

| Päivitetty

Ukrainan viimeaikaiset onnistuneet iskut Krimille ovat herättäneet kysymyksen siitä, onko sodassa odotettavissa uusi käänne, kun Venäjän täysimittaisen hyökkäyksen alkamisesta tulee keskiviikkona kuluneeksi tasan puoli vuotta.

Ukraina on kesän aikana aktivoitunut taisteluissa Etelä-Ukrainan alueella ja tuhonnut asevarastoja sekä vaurioittanut ylitys­paikkoina toimineita siltoja. Vasta­hyökkäykset eivät ole silti edenneet siihen, että Ukraina olisi onnistunut valloittamaan takaisin Venäjän miehittämiä alueita.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat