AFP: Trumpin perustama sosiaalisen median palvelu on rahaongelmissa

Truth Socialin käyttäjämäärä on kohtalaisen vaatimaton.

Donald Trump loi Truth Socialin, kun häneltä kiellettiin isojen sosiaalisten medioiden, kuten Twitterin ja Facebookin, palvelujen käyttäminen.

26.8. 7:30

Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin sosiaalisen median alusta Truth Social vaikuttaa kamppailevan taloudellisten ongelmien kanssa, kertoo uutistoimisto AFP.

Uutiskanava Foxin talousuutissivuston mukaan Trumpin yhtiö lopetti maksujen maksamisen Rightforge-yritykselle, joka isännöi Trumpin sosiaalista mediaa, ja on nyt velkaa tälle 1,6 miljoonaa dollaria.

Somealustan emoyhtiö Trump Media & Technology Group (TMTG) ja Rightforge eivät ole suostuneet kommentoimaan väitettä maksuongelmista AFP:lle.

”Rightforge oli mukana rakentamassa Truth Socialia alusta asti ja jatkaa presidentti Trumpin tukemista hänen pyrkimyksissään”, yhtiön tiedottaja sanoi.

TMTG ilmoitti kymmenen kuukautta sitten yhdistymisestä Digital World Acquisition Corpin (DWAC) kanssa, mutta sitä ei ole vielä tapahtunut. Fuusion on tarkoitus tuoda lisää rahoitusta Trumpin somealustalle.

DWAC on niin sanottu spac-yhtiö. Termillä tarkoitetaan pörssiin listautuvaa tai listautunutta yhtiötä, jolla ei ole liiketoimintaa ja joka on kerännyt sijoittajilta rahoitusta yritysostoa varten.

DWAC ilmoitti torstaina pitävänsä syyskuussa omistajien kokouksen, jossa sijoittajia pyydetään hyväksymään vuoden mittaisen viiveen yhdistymisessä TMTG:n kanssa. Yrityksen mukaan ilman kyseistä päätöstä sen on pakko perääntyä hankkeesta.

Kesäkuussa julkaistu taloudellinen tieto paljasti, että DWAC:lla on taskussaan vain 3 000 dollaria käteistä, AFP kertoo. Yrityksen osakkeiden arvo on pudonnut yli 70 prosenttia maaliskuun alusta, kun yhtiön arvostus oli huipussaan.

Truth Social mainostaa itseään Trumpin vastineena Twitterin kaltaiselle sosiaalisen median alustalle. Twitter epäsi palvelun käytön entiseltä presidentiltä 6. tammikuuta 2021 tapahtuneen Capitolin valtauksen jälkeen.

Trumpin palvelu on 30. sijalla Applen sosiaalisen median sovellusten latausmäärässä. Tilastotietokannan mukaan Truth Socialia ladataan noin 55 000 kertaa viikossa.

Donald Trumpin käyttäjää seuraa hänen omassa somessaan noin 3,9 miljoonaa ihmistä. Twitterissä hänellä oli noin 79,5 miljoonaa seuraajaa, kun hänet heitettiin ulos alustalta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat