Moottoripyörällä liikkuneet ampujat surmasivat kaksi toimittajaa Kolumbiassa

Kolumbia on yksi Latinalaisen Amerikan vaarallisimmista maista toimittajille.

29.8. 1:30

Etelä-Amerikassa Kolumbiassa kaksi juttukeikalta paluumatkalla ollutta toimittajaa on surmattu. Paikallisen poliisin mukaan moottoripyörällä liikkuneet aseistautuneet hyökkääjät ampuivat toimittajat.

Kumpikin toimittaja oli ollut tekemässä juttua katufestivaalilla Santa Rosa de Limassa pohjoisessa Kolumbiassa, ja he olivat paluumatkalla kohti Fundacionia. Uutistoimisto AFP:n mukaan poliisi on kertonut, että toimittajat työskentelivät samassa mediassa, mutta esimerkiksi paikallisen El Diario de Magdalena -sivuston ja kolumbialaisen, lehdistönvapautta puolustavan FLIP-järjestön mukaan uhrit tekivät töitä eri radiokanaville.

Poliisi kertoo kolmannen ihmisen haavoittuneen muttei tarkenna, oliko tämäkin toimittaja.

Poliisin arvio on, että ampumisen taustalla oli tapahtumassa sattunut kiistely. FLIP vaatii Twitterissä, että tutkinnassa huomioidaan uhrien työ toimittajina.

FLIPin tietojen mukaan viime vuonna 768 toimittajaa koki Kolumbiassa väkivaltaa. Luvussa ovat mukana myös surmat.

Sen jälkeen kun rauhansopimus allekirjoitettiin Kolumbiassa vuonna 2016, kymmenen toimittajaa on surmattu. Toimittajat ilman rajoja -järjestön tilastoissa tämä tekee Kolumbiasta Latinalaisen Amerikan kolmanneksi vaarallisimman toimittajille. Edellä ovat Venezuela ja Meksiko.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat