Tulipalossa vaurioitunut autolautta saapui satamaan

Lautalla syttyi tulipalo maanantai-iltana.

Matkustajat odottivat evakuointia laivan kannella.

29.8. 15:16 | Päivitetty 30.8. 12:42

Autolautta Stena Scandica on saateltu Nynäshamnin satamaan, kertoo yleisradioyhtiö SVT.

Lautta kulki matkaansa oman moottorinsa avulla, mutta sitä seurasivat läheisesti muun muassa hinaaja ja Ruotsin rannikkovartioston alus. Paikalla oli aiemmin myös luotsivene ja pelastusveneitä.

Hinaaja saapui lautan luo maanantaina noin kello 22.30 Suomen aikaan.

Maanantain ja tiistain väliseen yöhön mennessä lautalta oli yleisradioyhtiö SVT:n mukaan evakuoitu yhteensä 26 ihmistä. Evakuointi päätettiin pysäyttää, ennen kuin kaikki ihmiset saatiin evakuoitua, sillä he eivät enää olleet vaarassa.

Stena Scandican autokannella syttyi maanantai-iltapäivällä tulipalo.

Hälytys tulipalosta tuli maanantaina kello 12.40 Ruotsin aikaa, jolloin matkustajalautta oli Gotska Sandönin edustalla matkalla kohti Latviaa tai tulossa sieltä. Tiedot laivan reitistä vaihtelevat eri ruotsalaislähteissä.

Jonas Franzén Ruotsin merenkulkulaitokselta kertoi tuolloin uutistoimisto TT:lle, että palo sai alkunsa autokannen kylmäkontista.

Aluksessa oli 299 ihmistä, joista 241 oli matkustajia.

Länsi-Suomen merivartiosto kertoi maanantaina hieman ennen iltayhdeksää, että meripelastuskeskus Göteborg on pyytänyt Suomesta meripelastushelikopteria varautumaan Stena Scandican evakuointiin.

Varhain tiistaiaamuna Vartiolentolaivue kertoi Twitterissä, että helikopteri on siirtynyt Visbyn lähelle evakuointivalmiuteen.

Stena Scandica -autolauttaa liikennöi Stena Line.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat