Hyväntekeväisyysjärjestö World Visionin entinen Gazan-johtaja tuomittiin 12 vuodeksi vankeuteen Israelissa

Mohammed al-Halabi aikoo valittaa tuomiostaan. Tuomioistuin salasi suuren osan todistusaineistosta turvallisuushuolten takia.

World Visionin entisen Gazan-johtajan Mohammed al-Halabin asianajaja Maher Hanna (oik.) puhui tiedotusvälineille tuomion julistamisen jälkeen tiistaina Beersebassa.

30.8. 10:37

Israelilainen tuomioistuin on tuominnut hyväntekeväisyysjärjestö World Visionin entisen Gazan-johtajan 12 vuodeksi vankeuteen, uutistoimisto AFP kertoo.

Mohammed al-Halabin katsotaan vieneen järjestöltä miljoonien dollarien edestä varoja sekä tonneittain terästä. Varat ja teräs annettiin eteenpäin Gazan palestiinalaisaluetta hallitsevalle islamistijärjestö Hamasille. Al-Halabi kiistää syyllisyytensä ja hän aikoo valittaa tuomiosta korkeimpaan oikeuteen.

Al-Halabi on ollut pidätettynä vuoden 2016 kesäkuusta lähtien. Suuri osa todistusaineistosta on pidetty salaisena, johtuen turvallisuushuolista. Tämä puolestaan johti epäilyihin tuomion laillisuudesta al-Halabin asianajajien taholta.

”Hän kertoo olevansa viaton, hän ei tehnyt mitään väärään, eikä ole olemassa mitään todisteita [hänen syyllisyydestään]. Päinvastoin, hän osoitti kaiken epäilyksen ylitse oikeusistunnossa, että hän varmisti, ettei Hamasille [anneta] yhtään rahaa”, Al-Halabin asianajaja Maher Hanna sanoi.

Al-Halabin pidätyksen jälkeen Australian hallitus asetti jäihin Gazassa sijainneiden hankkeiden rahoituksen. Myöhemmin tehty hallituksen selvitys ei löytänyt todisteita varojen kavalluksesta.

World Vision on alunperin yhdysvaltalainen kristillinen hyväntekeväisyysjärjestö, jolla on lähes 40 000 työntekijää. Sen pääkohteena ovat erityisesti lapset ja heidän auttamisensa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat