Trumpin perustamaa Truth Social -palvelu ei kelpaa Googlen sovelluskauppaan

Donald Trumpin perustama palvelu on ollut jo pitkään vastatuulessa, ja vastoinkäymiset jatkuvat yhä.

Truth Social julkaistiin puoli vuotta sitten. Se on jo nyt pahoissa vaikeuksissa, ja lisäksi hakukonejätti Google on estänyt sen pääsyn Google Play -sovelluskauppaan.

1.9. 2:43

Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin perustama Truth Social -palvelu on jälleen kokenut vastoinkäymisiä, kertoo uutistoimisto AFP.

Hakukonejätti Googlen tiedottaja ilmoitti Truth Socialille elokuun 19. päivä, että sovellus on rikkonut Google Play -kaupan käytäntöjä. Lisäksi Google vaatii sovelluksen käyttäjien tehostettua moderointia, jotta käyttäjien luoma sisältö pysyisi asiallisena.

Googlen mukaan Truth Social rikkoo sääntöjä, jotka kieltävät ehdottomasti esimerkiksi fyysisiin uhkauksiin ja väkivaltaan yllyttämiseen. Hakukonejätin tiedottajan mukaan Truth Social on viime viikolla luvannut tehdä töitä ongelmiensa ratkaisemiseksi.

HS kirjoitti viime perjantaina, että Truth Socialin käyttäjämäärät ovat jääneet kovin vähäisiksi.

Truth Social -palvelu on 30. sijalla Applen sosiaalisen median sovellusten latausmäärissä. Truth Socialia ladataan noin 55 000 kertaa viikossa.

Lue lisää: AFP: Trumpin perustama sosiaalisen median palvelu on rahaongelmissa

Vaikka Google Play ei huolisikaan Truth Social -sovellusta kauppaansa, Trumpin sovellus voi siitä huolimatta päästä Googlea lukuun ottamatta muihin sosiaalisen median sovellusten latauskauppoihin.

Keskiviikkona Truth Social oli yhä saatavilla Applen kehittämässä sovelluskauppa App Storessa.

Trump on markkinoinut Truth Socialia omaksi vastineekseen muun muassa Twitterin kaltaisille alustoille, joihin hänen pääsynsä evättiin 6. tammikuuta 2021 tapahtuneen Capitolin valtauksen jälkeen.

Trump erotettiin lisäksi heinäkuun alussa Trump Media & Technology Groupin (TMTG) hallituksen puheenjohtajan paikalta.

Uutistoimisto AFP:n näkemän asiakirjan mukaan myös Trumpin poika Donald Jr. Trump erotettiin hallituksesta kesällä.

Truth Social -palvelu on osa TMTG-yhtötä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat