Argentiinan varapresidentti yritettiin murhata, mutta ase ei lauennut – video näyttää tilanteen

Hyökkääjä oli vetänyt ladatun aseen liipaisimesta, mutta ase ei ollut lauennut, Argentiinan presidentti Alberto Fernández kertoi.

2.9. 8:37 | Päivitetty 2.9. 8:58

Argentiinan varapresidentti Cristina Fernández de Kirchner yritettiin ampua torstaina, kertovat uutistoimistot Reuters ja AFP.

Aseistettu mies oli tähdännyt Kirchneria aseella, kun tämä oli nousemassa autosta Buenos Airesista. Mies oli vetänyt ladatun aseen liipaisimesta, mutta ase ei ollut lauennut, Argentiinan presidentti Alberto Fernández kertoi.

”Tämä on vakavin sattumus Argentiinan uudelleendemokratisoitumisen historiassa”, presidentti Fernández sanoi televisioidussa puheessa Reutersin mukaan.

Viranomaiset ovat kuvailleet hyökkääjää 35-vuotiaaksi brasilialaistaustaiseksi mieheksi. Hänet pidätettiin pian tapahtuneen jälkeen ja ase takavarikoitiin.

Hyökkäys korostaa poliittisten jännitteiden kiristymistä Argentiinassa. Senaatin puheenjohtaja Kirchner, 69, on syytettynä julkisiin rakennushankkeisiin liittyvästä korruptiosta.

Syyttäjät vaativat vuosina 2007–2015 hallinneelle entiselle presidentille Kirchnerille jopa 12 vuoden vankeustuomiota. Kirchner nauttii parlamentaarista koskemattomuutta.

Argentiinan varapresidentti tervehti kannattajiaan asuntonsa ulkopuolella 29. elokuuta Buenos Airesissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat