”Saksa on yhtenäinen ja selviää tästä” – Scholz ilmoitti uudesta 65 miljardin euron tukipaketista: Sähkönhintajarru, suorat tuet pienituloisille ja windfall-vero tulossa käyttöön

Saksa aikoo jatkaa koko maan laajuista lähijunalippua, mutta hinta nousee yhdeksän euron kesäkampanjasta arviolta 49 euroon.

Saksan vihreiden puheenjohtaja Omid Nouripour (vasemmalla), liittokansleri Olaf Scholz, valtiovarainministeri ja FDP:n puheenjohtaja Christian Lindner, hallituksen tiedottaja Steffen Hebestreit ja SPD:n puheenjohtaja Saskia Esken saapuivat sunnuntaiaamupäivänä kertomaan uuden tukipaketin sisällöstä viestimille.

Berliini

Saksan hallitus ilmoitti varhain sunnuntaiaamuna saaneensa aikaan sovun uudesta energiakriisitukipaketista useiden päivien neuvotteluiden jälkeen.

Kyseessä on kolmas tukipaketti, jonka Saksa on valmistellut energiakriisin ja poikkeuksellisen korkean inflaation takia. Eurostatin ennakkotietojen mukaan inflaatiovauhti oli euroalueella elokuussa 9,1 prosenttia, energian hinnannousua on 38,3 prosenttia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat