Italian laitaoikeiston Matteo Salvini: Venäjä-pakotteet eivät toimi

Maltillisen vasemmiston Letta kuittasi: ”Putin ei olisi sanonut tuon paremmin.”

Laitaoikeistopuolue Legan johtaja Matteo Salvini kampanjoi lauantaina Fanon kaupungissa Italian itärannikolla.

4.9. 15:27

VenäjÄä vastaan asetetut pakotteet ovat nousseet entistä selvemmin vaalitaistelun välineeksi Italiassa, kertoo uutistoimisto AFP.

Euroopan unioni on sopinut lukuisista pakotteista sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan viime helmikuussa. Nyt laitaoikeiston Lega-puoleen johtaja Matteo Salvini hyökkää pakotteita vastaan, koska energiakriisi kurittaa kansalaisia.

”Monta kuukautta on kulunut ja ihmiset maksavat kaksi, kolme, neljäkin kertaa suurempia laskuja”, Salvini sanoi RtI-kanavan haastattelussa.

”Ja seitsemän kuukauden jälkeen sota vain jatkuu ja Venäjän federaation kirstut täyttyvät rahalla.”

Salvinin mukaan on ilmeistä, että Euroopan laskelmat ovat menneet pieleen.

”On elintärkeää miettiä strategia uusiksi ja pelastaa Italian työpaikkoja ja yrityksiä”, Salvini totesi AFP:n mukaan aiemmin.

Energia on kallistunut tuntuvasti sen jälkeen, kun presidentti Vladimir Putin määräsi Venäjän asevoimat käynnistämään sodan.

On oletettavaa, että energian hintojen aiheuttama protestimieliala eri Euroopan maissa tulee syksyn ja talven mittaan voimistumaan.

Esimakua saatiin myös Tšekissä lauantaina, kun arviolta 70 000 mielenosoittajaa marssi Prahan keskustassa vastustamassa korkeita energian hintoja, EU:ta ja puolustusliitto Natoa.

Italian Salvinin tyyliset lausunnot vakiintunevat osaksi populistijohtajien puheenpartta.

Italian parlamenttivaalit pidetään syyskuun lopussa. Maltillista vasemmistoa edustavan Demokraattipuolueen johtaja Enrico Letta totesi Salvinille pisteliäästi, että tämä pelaa Venäjän pussiin.

”Putin ei olisi sanonut tuon paremmin”, Letta sanoi AFP:n mukaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat