Pohjois-Korea hyväksyi lain, joka mahdollistaa ydinaseen käytön ensi-iskussa

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un sanoi heinäkuussa, että maa olisi valmis ottamaan käyttöön ydinkapasiteettinsa missä tahansa sodassa Yhdysvaltoja ja Etelä-Koreaa vastaan.

Pohjois-Korean niin sanottu parlamentti eli Korkein kansankokous hyväksyi lain, joka mahdollistaa ydinaseen käytön.

9.9. 5:14 | Päivitetty 9.9. 5:48

Pohjois-Koreassa on hyväksytty laki, joka mahdollistaa sen, että maa voisi tehdä ydiniskun niin sanotusti ennaltaehkäisevänä toimena, kertoo maan valtiollinen media.

Valtiollinen KCNA uutisoi, että Pohjois-Korea voisi toteuttaa ydiniskun automaattisesti ja kykenisi välittömästi tuhoamaan vihamieliseksi kuvaamansa joukot.

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un ilmaisi KCNA:n mukaan, että uuden lain myötä maan asema ydinasevaltiona on muuttunut peruuttamattomaksi.

Kim sanoi heinäkuussa, että maa oli valmis ottamaan käyttöön ydinkapasiteettinsa missä tahansa sodassa Yhdysvaltoja ja Etelä-Koreaa vastaan.

Hänen mukaansa Pohjois-Korea ei tule koskaan luopumaan ydinaseista, joita se näkee tarvitsevansa vastatakseen Yhdysvaltain vihamielisyyteen.

”Ei ole sellaista asiaa kuin ydinaseista luopuminen ensin, ei ole ydinaseriisuntaa eikä neuvotteluja”, Kim sanoi puhuessaan torstaina maan kumileimasimena toimivalle parlamentille.

Pohjois-Korea on toteuttanut useita ydinkokeita tammikuusta alkaen. Se testasi vuosien tauon jälkeen myös mannertenvälistä ballistista ohjusta.

Yhdysvalloissa ja Etelä-Koreassa viranomaiset ovat varoittaneet toistamiseen, että Pohjois-Korea valmistelee uutta testiä.

Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean väliset ydinneuvottelut ja diplomatia suistuivat raiteiltaan vuonna 2019.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat