Hiljaisuus laskeutui maltillisen kokoomuksen vaalivalvojaisiin – ”Tämä ei todellakaan ole vielä ohi”

Vaalivalvojaisissa oli uskoa tilanteen kääntymiseen.

Maltillisen kokoomuksen entinen valtiovarainministeri Anders Borg.

11.9. 22:36

Tukholma

Juhliin oli valmistauduttu, mutta sellaisia ei tullut.

Maltillisen kokoomuksen vaalivalvojaisissa Tukholman keskustan Clarion Hotel Signissä odotettiin valtiopäivävaalien ovensuukyselyiden tuloksia hiljaisuuden vallitessa.

Kun maltillisen kokoomuksen ennuste luettiin, hiljaisuus jatkui pari pitkää sekuntia, kunnes vaimeat aplodit alkoivat kaikua juhlahuoneistossa.

Ruotsin yleisradion SVT:n kyselyn mukaan maltillinen kokoomus on jäämässä kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi 18,8 prosentin kannatuksella.

Tulos on pääministerin paikasta haaveilleelle puheenjohtaja Ulf Kristerssonille kova isku.

Vaalivalvojaisissa on silti uskoa tilanteen kääntymiseen.

"Tämä ei todellakaan ole vielä ohi, ilta on vielä nuori", sanoi HS:lle Anders Borg, Ruotsin entinen valtiovarainministeri.

”Tilanne on hyvin tasainen. Lasketaan nyt äänet ja katsotaan, mihin päädymme. Minä näen, että meillä on yhä hyvät edellytykset siihen, että Ulf Kristersson pystyy rakentamaan maltillisen kokoomuksen johtaman hallituksen”, Borg sanoi.

Vaalivalvojaisia on seuraamassa myös Suomen kokoomuksen puoluesihteeri Kristiina Kokko.

Kokko myönsi, että maltillisen kokoomuksen sijoitus ovensuukyselyissä voisi olla parempikin.

”Totta kai pientä pettymystä oli, mutta missään tapauksessa tilanne ei ole ohi. Kyllä tässä seurataan koko ilta ja ehkä vielä tulevinakin päivinä laskentaa, eli mihin vaalitulos lopulta kääntyy. Kisa on äärimmäisen tiukka”, Kokko sanoi.

Suomen kokoomuksen puoluesihteeri Kristiina Kokko seurasi ääntenlaskentaa maltillisen kokoomuksen vaalivalvojaisissa Tukholmassa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat