Tuhannet marssivat Pride-kulkuetta vastaan Belgradissa – ”Haluavat häpäistä avioliiton ja perheen”

Osa mielenosoittajista oli avoimen Venäjä-mielisiä, osa taas haluaa estää kulkueen järjestämisen uskonnollisista syistä.

12.9. 6:45 | Päivitetty 12.9. 9:47

Useat tuhannet kristityt ja oikeistolaisaktivistit marssivat sunnuntaina Serbian pääkaupungissa Belgradissa. Mielenosoittajat vaativat viranomaisia kieltämään ensi viikonlopuksi kaupunkiin suunnitellun Pride-kulkueen, kertoo uutistoimisto Reuters.

Belgradissa vietetään parhaillaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen EuroPride-tapahtumaa, jonka on määrä huipentua kulkueeseen.

Valtavaa Serbian lippua kantaneet mielenosoittajat huusivat iskulauseita, joissa toistui muutama teema. Osa mielenosoittajista ilmaisi äänekkään tukensa Serbian pitkäaikaiselle liittolaiselle Venäjälle kansallismielisin ja äärioikeistolaisin sanankääntein.

Mukana oli myös Venäjän presidentti Vladimir Putinia ja Ukrainassa käytävää hyökkäyssotaa näyttävästi tukenut motoristiryhmä.

Kulkueen päätepisteenä oli Pyhän Savan katedraali, jossa järjestettiin jumalanpalvelus.

Serbian ortodoksisen kirkon johtaja, patriarkka Porfirije, sanoi saarnassaan, että EuroPride-tapahtuma uhkaa perinteisiä perhearvoja.

”He haluavat häpäistä avioliiton ja perheen pyhyyden sekä pakottaa ihmiset luonnottomaan liittoon toistensa kanssa”, hän sanoi.

Serbian presidentti Aleksandar Vučić sanoi lauantaina, että Pride-kulkuetta vastaan ​​on esitetty uhkailuja. Vučićin mukaan poliisi päättää, järjestetäänkö kulkue vai perutaanko se.

Tuhansien kristittyjen, oikeistolaisten ja Venäjä-mielisten letka marssi Belgradin läpi sunnuntaina. Massiivista Serbian lippua kantaneet mielenosoittajat vaativat viranomaisia kieltämään ensi viikonlopun Pride-kulkueen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat