Australialais­miehen epäillään kuolleen ”lemmikki­kengurun” hyökättyä hänen kimppuunsa

Edellisen kerran kenguruhyökkäyksessä kuoli ihminen yli 80 vuotta sitten.

Miehen maaseudulla sijaitsevaan kotiin saapui ensihoitajia, mutta kenguru esti heitä hoitamasta miestä. Kuvituskuva.

13.9. 6:20

Australiassa on saanut surmansa mies, jonka epäillään joutuneen lemmikkinään pitämänsä kengurun hyökkäyksen kohteeksi, kertovat viranomaiset.

Maan länsiosassa sunnuntaina tapahtuneesta tragediasta kertovat muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC ja uutistoimisto AFP.

Miehen sukulainen oli löytänyt vakavasti loukkaantuneen 77-vuotiaan maanantaina tämän kodista noin 400 kilometriä Perthin eteläpuolella sijaitsevasta Redmondista.

Miehen maaseudulla sijaitsevaan kotiin saapui ensihoitajia, mutta kenguru esti heitä hoitamasta miestä. Mies menehtyi tapahtumapaikalle.

Poliisin mukaan kenguru uhkasi ensihoitajia ja poliisi ampui eläimen kuoliaaksi. Poliisin edustaja kertoi medialle, että he uskovat kengurun hyökänneen miehen kimppuun aiemmin päivällä.

Sydney Morning Heraldin mukaan villieläintä oli nähtävästi pidetty lemmikkinä miehen tontilla.

Miehen surmaamisesta epäillyn kengurun tarkkaa lajia ei ole kerrottu. Alueella elää kengurulaji, jonka urokset voivat AFP:n mukaan kasvaa yli kahden metrin korkuisiksi ja painaa 70 kiloa.

Australiassa asuu noin 50 miljoonaa kengurua, mutta hyökkäykset ovat harvinaisia. Australialaismedian mukaan edellinen maassa ilmoitettu kuolemaan johtanut kenguruhyökkäys tapahtui vuonna 1936.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat