The Guardian: Kuningas Charlesin pitkäaikaisen asunnon työntekijät saivat ilmoituksen irtisanomisista vain päiviä kuningattaren kuoleman jälkeen – ”Kaikki ovat aivan raivoissaan”

Useat työntekijät kertoivat The Guardianille, ettei heille oltu annettu mitään tietoa tulevasta ennen ilmoitusta.

14.9. 4:04

Kymmenille Clarence Housen henkilökunnan jäsenille on ilmoitettu heidän irtisanomisestaan, brittilehti The Guardian kertoo. Irtisanomiset johtuvat ilmeisesti kuningas Charlesin ja kuningatarpuoliso Camillan toimistojen muuttamisesta Buckinghamin palatsiin.

Lontoossa sijaitseva Clarence House on kuninkaallinen kartano, joka on toiminut Charlesin ja Camillan virallisena asuntona vuodesta 2003 lähtien. Clarence Housen aiemmin tänä vuonna tekemän vuosikatsauksen mukaan kuningas työllisti siellä 101 työntekijää kokopäiväisesti.

Jopa sata virka-asunnon työtekijää, joista osa on työskennellyt siellä vuosikymmeniä, sai maanantaina ilmoituksen työpaikkansa mahdollisesta menetyksestä kesken Edinburghin St. Gilesin katedraalissa pidetyn kuningattaren kiitosjumalanpalveluksen.

Ilmoituksen saajien joukossa ovat The Guardianin mukaan yksityiset sihteerit, taloustoimiston koko henkilöstö, viestintätiimi sekä koko kodinhoitohenkilöstö.

Monet työntekijät olivat olettaneet, että he siirtyisivät kuninkaan uuteen residenssiin. Useat heistä kertoivat The Guardianille, ettei heille oltu annettu mitään tietoa tulevasta ennen kuninkaan ylimmän avustajan Sir Clive Aldertonin kirjeenä saapunutta ilmoitusta.

"Kaikki ovat aivan raivoissaan”, eräs lähde kertoi lehdelle.

”Koko henkilökunta on työskennellyt myöhään joka ilta torstaista lähtien. Ihmiset järkyttyivät siitä näkyvästi.”

Lopullisia irtisanomispäätöksiä ei ole tiettävästi tehty, sillä ensi maanantaina kuningattaren hautajaisten jälkeen alkava neuvottelujakso on saatava ensin päätökseen.

Irtisanotulle henkilökunnalle odotetaan apua työnhakuun kaikkiin kuninkaallisiin kotitalouksiin sekä näiden ulkopuoliseen työnhakuun. Lisäksi luvassa on The Guardianin mukaan ”korotettua” irtisanomiskorvausta.

"Henkilökuntamme on palvellut pitkään ja uskollisesti, ja vaikka jotkut irtisanomisista ovat väistämättömiä, työskentelemme kiireellä löytääksemme vaihtoehtoisia rooleja suurimmalle osalle henkilöstöä”, Clarence Housen tiedottaja sanoi.

Vielä ei ole vahvistettu, asettuuko kuningaspari lopullisesti Buckinghamin palatsiin. Tällä hetkellä vain osa palatsista on asumiskelpoisessa kunnossa, sillä meneillään on vielä vuosia kestäviä huoltotöitä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat