Armenian ja Azerbaidžanin välillä syttyi uusia taisteluita

Azerbaidžan on käyttänyt tykistöä ja ohjuksia keskiviikkoisessa hyökkäyksessään, Armenian puolustusministeriö väittää.

Sotilaiden sukulaisia kerääntyi sotilassairaalan ulkopuolelle Armenian Jerevanissa 13. syyskuuta.

14.9. 9:35 | Päivitetty 14.9. 16:38

Armenian ja Azerbaidžanin välillä on puhjennut uusia taisteluita keskiviikkona, väittää Armenian puolustusministeriö. Venäjä kertoi tiistaina neuvotelleensa maiden välille tulitauon, mutta Azerbaidžan syytti Armeijaa tiistai-iltana sen toistuvasta rikkomisesta. Asiasta uutisoi muun muassa uutistoimisto Reuters.

Armenian pääministeri Nikol Pašinjan mukaan 105 armenialaista sotilasta on kuollut yhteenotoissa viimeisen kahden päivän aikana, kertoo uutistoimisto Interfax Reutersin mukaan.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Azerbaidžan vaatii tulitaukoa ja on tarjoutunut keskiviikkona palauttamaan sadan armenialaisen sotilaan ruumiit.

"Azerbaidžan vaatii tulitaukoa ja on valmis luovuttamaan 100 armenialaisen sotilaan ruumiit Armenialle", Azerbaidžanin sotavankeja käsittelevä komissio sanoi lausunnossaan AFP:n mukaan.

Sekä Azerbaidžan että Armenia syyttävät toisiaan konfliktista.

Azerbaidžan on käyttänyt tykistöä ja ohjuksia keskiviikkoisessa hyökkäyksessään, Armenian puolustusministeriö kertoo. Reuters ei ole pystynyt vahvistamaan tietoja.

”Tilanne Armenian ja Azerbaidžanin rajalla on pysynyt kireänä”, Armenian puolustusministeriön lausunnossa kerrottiin.

Ainakin 49 armenialaista sotilasta ja 50 Azerbaidžanin sotilasta kuoli maiden välille syttyneessä konfliktissa maanantain ja tiistain välisenä yönä. Maat syyttävät iskuista toisiaan.

Reutersin mukaan Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan ja Venäjän presidentti Vladimir Putin keskustelevat Armenian ja Azerbaidžanin välisistä yhteenotoista tällä viikolla, kun he tapaavat Samarkandin kaupungissa Uzbekistanissa. Putinin ja Erdoğanin on määrä tavata perjantaina.

Turkin ja Venäjän rooli konfliktin lopettamiseksi on ilmeinen, kertoi korkea-arvoinen turkkilainen virkamies Reutersin mukaan.

”Turkki on aloittanut yhteydenpidon näiden kahden maan välisen ongelman ratkaisemiseksi. Tämä on lopetettava ennen kuin se kasvaa entisestään”, virkamies sanoi Reutersin mukaan.

Venäjä on pitkään tukenut Armeniaa, ja sillä on rauhanturvajoukkoja Azerbaidžanin ja Armenian konfliktialueella. Turkki tukee Azerbaidžania, ja nimettömän virkamiehen mukaan Turkki jatkaa maan tukemista kaikin tavoin, Reuters kertoo.

Myös Saksa on kehottanut Armeniaa ja Azerbaidžania lopettamaan toimet, jotka voivat uhata alueen turvallisuutta, kertoo uutistoimisto AFP.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat