Kirgisian ja Tadžikistanin rajavartijat ottivat yhteen

Ainakin yksi ihminen on kuollut tulitaisteluissa maiden rajalla.

Kirgistanin presidentti Sadyr Žaparov piti juhlapuheen maan itsenäisyyspäivänä elokuun 31. päivänä pääkaupunki Biškekin lähellä.

14.9. 13:13

Kirgisian ja Tadžikistanin rajavartijat ovat viime vuorokauden kuluessa olleet ainakin kahdesti tulitaistelussa, kertoo uutistoimisto Reuters venäläislähteisiin nojaten.

Ainakin yksi ihminen kuoli ja useita muita haavoittui keskiviikon vastaisena yönä, kun Keski-Aasian kahden naapurin rajajoukot ampuivat toisiaan.

Kirgisian viranomaiset kertoivat, että uusi yhteenotto syntyi keskiviikkona iltapäivällä paikallista aikaa maan lounaiskolkassa Batkenin alueella.

Maiden välillä on ollut rajakiistoja jo pitkään, ja yhteenottoja on ollut aiemminkin.

Kirgisia on noin seitsemän miljoonan asukkaan maa, Tadžikistan noin yhdeksän miljoonan. Molemmat ovat köyhiä, Neuvostoliiton raunioille itsenäistyneitä maita, jotka tukeutuvat edelleen Venäjään.

Kirgisian presidentin Sadyr Žaparovin ja hänen tadžikistanilaisen virkaveljensä Emomali Rahmonin odotetaan kohtaavan torstaina keskiaasialaisessa naapurimaassa Uzbekistanissa, jossa järjestetään Shanghain yhteistyöjärjestön huippukokous.

Kokoukseen odotetaan myös Venäjän johtajaa Vladimir Putinia ja Kiinan johtajaa Xi Jinpingiä. Xi saapui keskiviikkona Kazakstaniin, josta hänen on tarkoitus jatkaa Uzbekistanin kokoukseen.

Kiinan ja Venäjän valtiojohtajat tapaavat ensimmäistä kertaa sitten Venäjän Ukrainaan helmikuussa aloittaman hyökkäyksen alun. Putin ja Xi tapasivat edellisen kerran helmikuussa Pekingissä talviolympialaisten yhteydessä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat