WHO: Koronavirus­pandemian loppu häämöttää näköpiirissä

Koronaviruksen aiheuttamia kuolemia raportoitiin YK:n mukaan viime viikolla vähiten sitten maaliskuun 2020.

WHO:n pääjohtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus kuvattuna pitämässä puhetta WHO:n tapahtumassa Israelissa 12. syyskuuta 2022.

14.9. 17:02

Koronaviruspandemian loppu häämöttää näköpiirissä, eikä maailma ole koskaan aiemmin ollut paremmassa tilanteessa pandemian päättymisen suhteen, Maailman terveysjärjestö WHO:n pääjohtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus kertoo. Asiasta uutisoi uutistoimisto Reuters.

Pääjohtaja kuitenkin kehotti valtioita vielä jatkamaan ponnisteluita virusta vastaan. Koronavirukseen on kuollut maailmanlaajuisesti yli kuusi miljoonaa ihmistä.

”Emme ole vielä perillä, mutta loppu on näkyvissä”, pääjohtaja sanoi tiedotustilaisuudessa Reutersin mukaan.

Koronaviruksen aiheuttamia kuolemia raportoitiin YK:n mukaan viime viikolla vähiten sitten maaliskuun 2020.

Vaikka WHO odottaa, että koronavirustartuntoja ilmenee aalloittain myös tulevaisuudessa, käytössä on rokotteita ja lääkkeitä, joilla voidaan ehkäistä vakavia tartuntoja, huomautti WHO:n tekninen asiantuntija Maria Van Kerkhove Reutersin mukaan.

WHO:n pääjohtaja kommentoi tilaisuudessa myös apinarokkotapauksia. Vaikka niidenkin määrä on laskussa, Tedrosin mukaan maiden kuitenkin kannattaisi jatkaa toimia taudin leviämistä vastaan.

”Kuten koronaviruksenkin tapauksessa, nyt ei ole aika rentoutua tai laskea suojaustamme”, Tedros sanoi Reutersin mukaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat