Ukrainan presidentti Zelenskyi joutui autokolariin Kiovassa, ei loukkaantunut vakavasti

Presidentin saattue oli ajamassa Kiovan läpi, kun henkilöauto kolaroi Zelenskyiä kuljettavaan ajoneuvoon ja muihin saattueeseen kuuluviin autoihin.

Törmäys tapahtui, kun presidentti Zelenskyi oli juuri palannut Harkovan alueella sijaitsevasta Izjumin kaupungista. Kuvassa Zelenskyi Izjumissa 14. syyskuuta.

15.9. 10:26

Autoilija törmäsi Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyiä kuljettaneeseen ajoneuvoon, presidentinkanslian tiedottaja Sergij Nikiforov sanoi Facebookissa julkaistussa tiedotteessa.

Tiedote on julkaistu kello 01.22 torstaiaamuna. Asiasta kertovat uutistoimistot AFP ja Reuters.

Nikiforov ei kertonut onnettomuuden tarkkaa tapahtuma-aikaa. Hänen mukaansa presidentin saattue oli ajamassa pääkaupunki Kiovan läpi, kun henkilöauto kolaroi Zelenskyiä kuljettavaan ajoneuvoon ja muihin saattueeseen kuuluviin autoihin.

Presidentin mukana matkustaneet lääkärit antoivat muun muassa uutistoimisto Unianin mukaan henkilöauton kuljettajalle ensiapua tapahtumapaikalla. Henkilöauton kuljettaja on viety sairaalaan.

Nikiforov sanoi, että lääkäri on tutkinut Zelenskyin eikä löytänyt presidentiltä vakavia vammoja. Nikiforovin mukaan onnettomuuden syitä tutkitaan.

Törmäys tapahtui, kun Zelenskyi oli juuri palannut Harkovan alueella sijaitsevasta Izjumin kaupungista.

Izjum on yksi suurimmista kaupungeista, jonka Ukrainan joukot ovat vapauttaneet venäläisjoukoilta vastahyökkäyksessään.

Noin kahden aikaan aamuyöllä Zelenskyi julkaisi tavanomaisen videon, jossa hän kävi läpi sodan tilannetta. Tiedossa ei kuitenkaan ole, milloin video on kuvattu.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat