Taistelut Armenian ja Azerbaidžanin rajalla taukosivat torstaina, Armenian mukaan tulitauko on pitänyt

Sadat armenialaiset siviilit ovat joutuneet pakenemaan kodeistaan rajaseudulla.

Palomiehet ruiskuttivat keskiviikkona vettä talon raunioihin Sotkissa Armeniassa. Talon kerrottiin vaurioituneen Azerbaidžanin tykistötulessa.

15.9. 17:05

Taistelut Armenian ja Azerbaidžanin rajalla vaikuttivat torstaina tauonneen. Armenia ilmoitti torstaina, että tulitauko näyttää pitävän.

Tiistaina alkaneissa yhteenotoissa on kuollut kymmeniä sotilaita, ja taistelut ovat vieneet maiden väliset rauhanpyrkimykset vaakalaudalle. Sadat armenialaiset siviilit ovat joutuneet pakenemaan kodeistaan rajaseudulla.

Azerbaidžan kertoi torstaina, että sen tämän viikon miestappiot olivat 71 sotilasta. Armenia on kertonut 105 sotilaansa kuolleen.

Naapurimaat ovat sotineet kahdesti kiistellystä Vuoristo-Karabahin alueesta, ensimmäistä kertaa 1990-luvulla ja uudelleen vuonna 2020. Alue kuuluu virallisesti Azerbaidžanille, mutta sen väestö on pääosin etnisiä armenialaisia ja alue on julistautunut itsenäiseksi Artsakhin tasavallaksi.

Yhdysvaltain edustajainhuoneen puheenjohtaja Nancy Pelosi vierailee viikonloppuna Armeniassa, Politico-lehti kertoo uutistoimisto Reutersin mukaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat