Syyria kertoo viiden sotilaansa kuolleen Israelin tehtyä ilmaiskuja Damaskokseen

Syyrian puolustusministeriön mukaan maan ilmapuolustus onnistui häiritsemään hyökkäystä ja pudottamaan suurimman osan ohjuksista.

17.9. 2:56

Israel teki ilmaiskuja Syyrian Damaskoksen kansainväliselle lentokentälle ja muihin kohteisiin pääkaupungin eteläpuolella, Syyrian puolustusministeriö kertoi varhain lauantaina. Iskuissa kuoli Syyrian mukaan yhteensä viisi maan sotilasta. Asiasta kertovat uutistoimistot Reuters ja AFP.

Ministeriön mukaan maan ilmapuolustus onnistui häiritsemään hyökkäystä ja pudottamaan suurimman osan ohjuksista. Reuters ei pystynyt vahvistamaan, vaikuttaako lentokenttään kohdistettu isku sen toimintaan.

Israel on lisännyt viime aikoina iskujaan Syyrian lentokentille häiritäkseen Iranin lisäämiä aseiden ilmakuljetuksia, joita maa tekee Syyrian kautta toimittaakseen kalustoa Syyrian ja Libanonin liittolaisilleen, esimerkiksi äärijärjestö Hizbollahille.

AFP kertoo lähteisiinsä nojaten Israelin kohdistaneen iskunsa paikkoihin, joihin Iranin tukemat ryhmät ovat asettautuneet.

Sadattuhannet ihmiset ovat kuolleet ja miljoonat joutuneet kodittomiksi sen jälkeen, kun Syyrian presidenttiä Bashar al-Assadia vastaan vuonna 2011 järjestetyt mielenosoitukset kärjistyivät sisällissodaksi.

Israel on sisällissodan käynnistymisen jälkeen tehnyt satoja iskuja Syyriassa. Iskuja on kohdistettu Syyrian hallituksen joukkoja ja Hizbollahin taistelijoita vastaan. Israelin mukaan ilmaiskut ovat välttämättömiä Iranin toiminnan estämiseksi Syyriassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat