Ranskan poliisi pidätti ”peruukkikoplan” epäiltynä mittavista junavarkauksista

Kolmen miehen epäillään varastaneen Ranskassa yli sadalta ihmiseltä muun muassa yhteensä 130 000 euroa käteistä sekä koruja ja muuta arvotavaraa.

Ranskan poliisi on ottanut kiinni kolme miestä epäiltynä arvotavaroiden varastamisesta junamatkoilla. Kuva on otettu lähellä Pariisia elokuussa.

17.9. 9:37

Ranskan poliisi on ottanut kiinni kolme miestä epäiltynä mittavista junavarkauksista. Miesten epäillään varastaneen ensimmäisen luokan matkustajilta 300 000 euron arvosta omaisuutta. Asiasta uutisoi BBC.

Miehet varastivat epäilyjen mukaan yli sadalta ihmiseltä muun muassa yhteensä 130 000 euroa käteistä ja 70 000 euron arvoisen kellon, käsilaukkuja, kenkiä, kameroita ja koruja. Epäillyt rikokset tapahtuivat pääosin Pariisin, Geneven ja Nizzan välillä kulkevissa junissa, kun matkustajat olivat jaloittelemassa tai tupakoimassa asemapysäkeillä pysähdysten aikana. Yhden miehistä kerrotaan naamioituneen naiseksi ja käyttäneen peruukkia.

Poliisi sai tiedon ensimmäisestä tapauksesta huhtikuussa, kun matkustajan 50 000 euron arvosta koruja sisältänyt matkalaukku oli varastettu. Neljä kuukautta myöhemmin poliisi löysi merkittävän määrän varastettua tavaraa Marseillessa sijaitsevasta asunnosta. Ranskan poliisin Twitterissä julkaisemalla videolla näkyy osa taka­varikoidusta saaliista.

Jos miehet todetaan syyllisiksi, heitä voi odottaa seitsemän vuoden vankeus.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat