Olutjuhlan paluu

Maailmankuulu olutfestivaali Oktoberfest palasi koronatauolta. Kuvat ja video näyttävät avajaispäivän tunnelmia Münchenistä.


17.9. 16:59 | Päivitetty 18.9. 11:45

Oktoberfestiä on järjestetty Münchenissä Etelä-Saksassa kahdensadan vuoden ajan, eikä sitä ole jouduttu perumaan historiansa aikana kuin 26 kertaa. Järjestämisen esteenä ovat olleet muun muassa maailmansodat ja kolera. Tällä kertaa koronavirus­pandemia aiheutti kaksi vuotta kestäneen tauon.

Vuoden 2019 Oktoberfestillä reilut kuusi miljoonaa kävijää onnistui juomaan yhteensä 7,3 miljoonaa litraa saksalaista olutta. Saksalaiset ovat oluen kulutuksessa kärkikansoja Euroopassa.

Münchenin pormestari Dieter Reiter sai kunnian avata ensimmäisen oluttynnyrin lauantaina, kertovat uutistoimistot Reuters ja AFP. Tynnyristä Reiter tarjosi tuopillisen Baijerin pääministerille Markus Söderille.

Juhlatunnelmasta huolimatta Saksan panimoteollisuus on esittänyt valtiovallalle huolensa energian äkisti nousseen hinnan ja raaka-aineiden saatavuuden heikentymisen johdosta.

Festivaalin on määrä kestää lokakuun ensimmäiseen viikonloppuun asti.

Tyhjässä teltassa odoteltiin lauantaina vielä asiakkaita.

Työntekijät kokoontuivat ennen h-hetkeä.

Avajaisiin pyrkivät festivaalivieraat juoksivat kohti oluttelttaa.

Tämän vuoden Oktoberfest on järjestyksessä 187.

Moni oli pukeutunut perinteiseen baijerilaiseen asuun.

Myynnissä on myös piparkakkusydämiä.

Baijerin pääministeri Markus Söder (vas.) seurasi, kun Münchenin pormestari Dieter Reiter korkkasi ensimmäistä oluttynnyriä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat