Hollantilais­kunnassa toimi Saatanaa palvovien pedofiilien rinki, väitetään Twitterissä – Kunta haastoi palvelun oikeuteen, koska se ei estä valheen leviämistä

Vuonna 2020 kolme miestä levitti sosiaalisessa mediassa perusteettomia tarinoita, joiden mukaan Bodegraven-Reeuwijkissä olisi 1980-luvulla pahoinpidelty ja murhattu useita lapsia.

Hollantilaiskaupungin asianajajan mukaan Twitter ei ole vastannut heinäkuussa esitettyyn pyyntöön, jossa yhtiötä on pyydetty etsimään ja poistamaan kaikki salaliittoteoriaan liittyvät viestit.

17.9. 16:41

Hollantilaiskunta Bodegraven-Reeuwijk on haastanut Twitterin oikeuteen. Kunta vaatii yhtiötä poistamaan alustaltaan kaikki viestit, joiden mukaan kunnassa olisi aikoinaan ollut Saatanaa palvovien pedofiilien rinki.

Asiasta kertovat Britannian yleisradioyhtiö BBC ja uutistoimisto Reuters. Länsi-Hollannissa sijaitsevassa Bodegraven-Reeuwijkissä asuu noin 35 000 ihmistä.

Vuonna 2020 kolme miestä levitti ensimmäisen kerran sosiaalisessa mediassa perusteettomia tarinoita, joiden mukaan kunnassa olisi 1980-luvulla pahoinpidelty ja murhattu useita lapsia, Reuters kertoo.

Tarinoiden pääasiallinen alullepanija väitti nähneensä rikokset, kun hän oli lapsi.

Useat ihmiset ovat matkustaneet väitteiden takia Bodegraven-Reeuwijkin hautausmaalle ja käyneet jättämässä kukkia ja viestejä satunnaisten lasten haudoille, joiden he ovat uskoneet olleen saatananpalvontaringin uhreja.

Viime vuonna Haagin käräjäoikeus määräsi miehet poistamaan kaikki salaliittoteorioita koskevat twiittinsä. Oikeuden tuomarin mukaan miesten väitteille kunnassa toimineesta pedofiiliringistä ei löytynyt näyttöä.

Tarinat kuitenkin leviävät alustalla edelleen. Tämän takia Bodegraven-Reeuwijk on nyt ryhtynyt toimiin Twitteriä vastaan.

Twitterin asianajaja Jens van den Brink kieltäytyi kommentoimasta asiaa ennen Haagin käräjäoikeudessa perjantaina pidettyä kuulemista.

Kunnan asianajaja Cees van de Sanden kertoi uutistoimisto Reutersin mukaan, että Twitter ei ole vastannut heinäkuussa esitettyyn pyyntöön, jossa yhtiötä on pyydetty etsimään ja poistamaan kaikki väitteisiin liittyvät viestit.

Bodegraven-Reeuwijkiin liittyvien salaliittoteorioiden taustalla olevat miehet ovat kaikki tällä hetkellä vankilassa, BBC ja Reuters kertovat. He ovat saaneet tuomioita erillisissä tapauksissa, muun muassa tappouhkauksista useita henkilöitä, kuten Hollannin pääministeri Mark Ruttea, kohtaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat