Hurrikaani Fiona poistumassa Puerto Ricon alueelta – myrskyn odotetaan voimistuvan

Fionan odotetaan voimistuvan entisestään "suureksi hurrikaaniksi" ennen kuin se suuntaa pohjoiseen, Atlantin valtameren avoimille vesille, arvioi NHC.

Myrskyä odotettiin sunnuntaina Guayanillassa Puerto Ricossa.

18.9. 21:50 | Päivitetty 19.9. 6:00

Karibialla hurrikaani Fionan keskus on poistumassa Puerto Ricon alueelta, kertoi territorion kuvernööri Pedro Pierluisi Twitterissä Suomen aikaa maanantaina alkuyöstä.

Kuvernöörin mukaan tuulien vaikutus saattaa heikentyä, mutta kovat sateet jatkuvat. Kuvernööri kertoi aikaisemmin Twitterissä, että saaren sähköverkko ei ole toiminnassa hurrikaanin vuoksi.

Fionan odotetaan saapuvan pian osaan Dominikaanista tasavaltaa, sitten Turks- ja Caicossaarille sekä osiin Kaakkois-Bahamaa tiistaihin mennessä, kertoo uutiskanava CNN.

Sateen määrä aiheuttaa hengenvaarallisia hyökytulvia ja kaupunkien tulvimista ympäri Puerto Ricoa sekä osassa itäistä Dominikaanista tasavaltaa, Yhdysvaltojen kansallinen hurrikaanikeskus (NHC) varoittaa. Myös maanvyörymät ovat mahdollisia korkeammilla alueilla.

Hurrikaani on viranomaisten mukaan myös jättänyt noin 196 000 ihmistä ilman juomavettä sähkökatkosten ja tulvivien jokien seurauksena.

Fionan odotetaan voimistuvan entisestään "suureksi hurrikaaniksi" ennen kuin se suuntaa pohjoiseen, Atlantin valtameren avoimille vesille, arvioi NHC.

Puerto Rico on Yhdysvaltain territorio ja maan presidentti Joe Biden julisti saarelle hätätilan sunnuntaina, mikä valtuutti liittovaltion hätätilanteiden hallintaviraston antamaan apua.

Fiona vaati jo ensimmäisen kuolonuhrinsa, kun se oli vielä määritelty trooppiseksi myrskyksi. Mies kuoli Ranskalle kuuluvalla Guadeloupella, kun tulvavesi vei hänen talonsa mukanaan.

Puerto Rico kärsi suurista tuhoista vuoden 2017 hurrikaanien – Irman ja Marian – aikana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat