27 ihmistä kuoli karanteeni­bussin kolaroitua Kiinassa – Onnettomuus herätti keskustelua maan tiukasta korona­politiikasta

Muun maailman siirryttyä vähitellen pois koronarajoituksista on Kiina ainoa talousmahti, joka edelleen asettaa viruksen torjunnan lähes kaiken muun edelle.

19.9. 3:16

Ainakin 27 ihmistä kuoli ja 20 loukkaantui Kiinassa korona­karanteenitilaan matkalla olleen linja-auton kaaduttua, BBC kertoo.

Linja-auto kaatui moottoritiellä Guizhoun provinssissa. Onnettomuuden syistä ei ole toistaiseksi tietoa, mutta sen tiedetään tapahtuneen varhain sunnuntaiaamuna.

Onnettomuus herätti suuttumusta Kiinan koronan nollatoleranssi­politiikkaa vastustavien keskuudessa. Kiinassa positiivisen testin saaneiden ja heidän kanssaan lähikontaktissa olleiden on eristäydyttävä koteihinsa tai karanteenitiloihin.

Jo muutama tartuntatapaus saattaa käynnistää kokonaisia kaupunkeja koskevan sulkutilan.

– Me kaikki olemme siinä bussissa, sanotaan eräässä suositussa kommentissa, joka on julkaistu WeChatissa.

Toinen kommentoija kysyi: ”Milloin tämä kaikki loppuu?”

Muun maailman siirryttyä vähitellen pois koronarajoituksista on Kiina ainoa talousmahti, joka edelleen asettaa viruksen torjunnan lähes kaiken muun edelle.

Esimerkiksi Pekingin yli 21 miljoonaa asukasta joutuvat jonottamaan PCR-testeihin kolmen päivän välein päästäkseen julkisiin rakennuksiin ja jopa pieniin kauppoihin.

Guizhoussa on tällä hetkellä käynnissä tartuntapiikki. Maakunnassa rekisteröitiin lauantaina 712 uutta tapausta, mikä on noin 70 prosenttia päivän kaikista tapauksista Kiinassa.

Onnettomuus tapahtui hieman ennen lokakuussa pidettävää kommunistisen puolueen viisivuotiskokousta. Kiinan koronapolitiikan odotetaan olevan yksi kokouksen keskeisistä puheenaiheista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat