Hurrikaani Fiona iski Dominikaaniseen tasavaltaan, video näyttää tuhoja

Myrskyn odotetaan liikkuvan pohjoiseen myöhemmin tällä viikolla.

19.9. 14:42 | Päivitetty 20.9. 8:10

Karibialla hurrikaani Fiona on saanut useat tiet tulvimaan sekä katkaissut puita ja sähkötolppia Dominikaanisessa tasavallassa sijaitsevalla Punta Canan alueella saaren itäkärjessä.

Hurrikaani siirtyi maanantaina Puerto Ricon alueelta Dominikaaniseen tasavaltaan, jossa noin puoleen provinsseista on annettu yleishälytys. Pelastusviranomaisten mukaan lähes 800 ihmistä on suojautunut "turvallisille alueille". Myrskyssä on kuollut ainakin viisi ihmistä.

Fiona vahvistui kategorian kaksi hurrikaaniksi myöhään maanantaina, kertoi Yhdysvaltain kansallinen hurrikaanikeskus (NHC). Jatkuvat sateet ja uudet katastrofaaliset tulvat ovat mahdollisia yön aikana sekä Puerto Ricossa että Dominikaanisessa tasavallassa, NHC ennusti.

Puerto Ricon kuvernööri Pedro Pierluisin mukaan myrsky oli aiheuttanut "katastrofaalisia" vahinkoja sunnuntaista lähtien. Suuri osa kolmen miljoonan asukkaan Puerto Ricoa oli hurrikaanin takia ilman sähköä. Maanantaina sähköt saatiin palautettua kuvernöörin mukaan noin sadalle tuhannelle asiakkaalle.

Fiona on viranomaisten mukaan jättänyt noin 196 000 ihmistä ilman juomavettä sähkökatkosten ja tulvivien jokien seurauksena.

Myrskyn odotetaan liikkuvan pohjoiseen myöhemmin tällä viikolla. Myrsky suuntaa merelle mutta saattaa tulla vaarallisen lähelle Britannian merentakaisiin alueisiin kuuluvaa Bermudaa.

Puerto Rico kärsi suurista tuhoista vuoden 2017 hurrikaanien – Irman ja Marian – aikana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat