YK: Ainakin 11 koululaista kuoli ilmaiskussa Myanmarissa

Kuolleiden lasten lisäksi ainakin 15 koululaista on iskun jäljiltä kateissa.

11 koululaista kuoli ilmaiskussa ja umpimähkäisessä tulituksessa.

20.9. 11:10

Ainakin 11 koululaista on kuollut ilmaiskussa ja tulituksessa Myanmarissa, kertoo YK:n lastenjärjestö Unicef uutistoimisto AFP:n mukaan. Maata johtava sotilasjuntta teki iskun jahdatessaan kapinallisia alueella.

Myanmar on ajautunut kaaokseen siitä lähtien, kun sotilaat kaappasivat vallan viime vuoden helmikuussa. Väkivaltaisuuksissa on kuollut liki 2 300 siviiliä.

Unicef tuomitsi Sagaingin alueella tehdyn iskun.

”16. syyskuuta ainakin 11 koululaista kuoli ilmaiskussa ja umpimähkäisessä tulituksessa siviilialueilla. Lisäksi ainakin 15 koululaista samasta koulusta on edelleen kateissa”, Unicef totesi lausunnossaan.

Sotilasjuntta myönsi lähettäneensä kylään joukkoja sen jälkeen, kun oli saanut vihjeen alueella olevista Kachin itsenäisyysarmeijan kapinallisista. Sotilasjuntta syytti kapinallisia ihmiskilpien käyttämisestä.

”Kuinka monta tällaista tapahtumaa meidän pitää nähdä ennen kuin asialle tehdään jotain”, Pelastakaa lapset -järjestön paikallisjohtaja Hassan Noor sanoi AFP:n mukaan.

Tavallisille myanmarilaisille elämä vallankaappauksen jälkeen on ollut selviytymistä köyhyydestä, toistuvista sähkökatkoista ja verkkoyhteyksien rajoittamisesta. Osa elää jatkuvassa pelossa tulla pidätetyksi. YK:n mukaan 54 miljoonasta myanmarilaisesta 25 miljoonaa elää köyhyydessä ja yli 14 miljoonaa tarvitsee humanitaarista apua. Heistä viisi miljoonaa on lapsia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat