Äärioikeisto­sympatioista epäillyn Italian veljet -puolueen kansan­edustaja­ehdokas ylisti Hitleriä sosiaalisessa mediassa

Italian veljet -puolueen johtaja Giorgia Meloni on yrittänyt tehdä puolueestaan salonkikelpoisen. Nyt puolueen kansanedustajaehdokas jäi kiinni Adolf Hitlerin ylistämisestä.

Italian veljet -puolueen johtaja Giorgia Meloni kampanjoi sunnuntaina Casertan kaupungissa.

20.9. 12:49

Italian vaalivoittajaksi ennakoidun Italian veljet -puolueen kansanedustajaehdokas sai puolueeltaan tiistaina lähtöpassit, kun hän oli jäänyt kiinni natsi-Saksan diktaattorin Adolf Hitlerin ylistämisestä.

Italiassa on parlamenttivaalit ensi sunnuntaina. Kyselyiden mukaan Italian veljet (Fratelli d’Italia) olisi nousemassa suurimmaksi puolueeksi noin 25 prosentin ääniosuudella.

Puoluetta johtaa Giorgia Meloni, joka on yrittänyt tehdä laitaoikeistolaisesta puolueestaan salonkikelpoisen ja kiistänyt kaikki fasismisympatiat.

Lue lisää: Italian ensimmäiseksi nais­pääministeriksi voi pian nousta ääri­oikeiston Giorgia Meloni, joka vakuuttaa, että fasismille on heitetty hyvästit

Italian veljien sisilialainen kansanedustaja Calogero Pisano on kuitenkin jäänyt nyt kiinni vuoden 2014 sosiaalisen median julkaisustaan, jossa hän ylisti Hitleriä ”suureksi valtiomieheksi”.

Tapauksesta kertoi uutistoimisto Reuters, joka puolestaan viittasi paljastuksen tehneeseen italialaislehti La Repubblicaan.

Vuonna 2016 Pisano taas sanoi, ettei Italian veljet ole ”koskaan kätkenyt todellisia ihanteitaan”. Hän kehui luonnehdintaa, jonka mukaan puoluejohtaja Meloni on ”moderni fasisti”.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat