Vaikka pelissä on paljon, on tunnelma Italiassa vaalien alla apaattinen: ”Moni on alistunut Italian kohtaloon, koska tietää, ettei sille ole hirveästi tehtävissä”

Politiikkaan pettyneet italialaiset äänestävät sunnuntaina parlamentti­vaaleissa, joiden voittajaksi on nousemassa oikeisto. Tuleva hallitus saa hoitaakseen jälleen kasan kriisejä.

Italian puoluejohtajia ylärivillä vasemmalta oikealle: Enrico Letta (PD), Matteo Salvini (Lega), Carlo Calenda (Azione). Alarivillä vasemmalta oikealle: Giorgia Meloni (Idl), Silvio Berlusconi (Forza Italia), Giuseppe Conte (Viiden tähden liike).

| Päivitetty

Energiakriisi, talouskriisi, elvytysrahojen edellyttämät rakenneuudistukset ja valtava valtionvelka. Italian seuraavaa hallitusta odottava tehtävälista on pitkä ja vaativa.

Vaikka pelissä on paljon, on tunnelma sunnuntain vaalien alla ollut apaattinen. Kampanja-aika on jäänyt lyhyeksi, eikä tiukkoja vaaliväittelyitä ole juuri käyty. Tavallisesti Italiassa vietetään vaaleja keväisin, mutta nyt parlamentti valitaan ennenaikaisesti vain viikkoja sen jälkeen, kun ihmiset ovat palanneet kesälomiltaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat