Muhammed-pilakuvien kieltoa ajava puolue sai kaksi paikkaa Ruotsin kunnan­valtuustoihin

Muslimiäänestäjiä tavoitteleva Nyans sai kaksi paikkaa kunnanvaltuustoihin.

Nyansin puheenjohtaja Mikail Yüksel osoitti mieltään Koraanin polttamista vastaan Tukholmassa huhtikuussa 2022.

21.9. 13:34

Tukholma

Ruotsin vaalien uusi puolue Nyans on saamassa kaksi paikkaa Ruotsin kunnanvaltuustoihin.

Kunnallisvaalien ääniä lasketaan vielä, mutta nyt on varmaa, että Nyans saa kunnanvaltuutetut sekä Botkyrkan että Landskronan kunnanvaltuustoihin, kertoo iltapäivälehti Expressen.

Botkyrkassa Nyans sai 2,53 prosenttia äänistä, Landskronassa 2,44 prosenttia. Nyansin puheenjohtaja Mikail Yüksel sanoo Expressenin haastattelussa puolueen olevan lähellä valtuustopaikkaa myös Malmössä. Ääntenlaskenta on vielä kesken, mutta Yüksel kertoo puolueen tekevän valituksen vaaleista, jos puolue ei saa paikkaa Malmön valtuustoon.

Vuonna 2019 perustetusta puolueesta tuli vaaleissa Ruotsin suurin valtiopäivien ulkopuolinen puolue. Nyans keräsi paljon ääniä Ruotsin suurkaupunkien maahanmuuttajavaltaisissa lähiöissä. Puolue suuntaa viestinsä etenkin muslimiväestölle.

Nyans vastustaa muun muassa huivikieltoa sekä haluaa tehdä islamofobiasta ja islamin profeetta Muhammedin pilkkaamisesta rikoksen. Puolue haluaa kieltää myös profeettaa esittävien pilakuvien julkaisun.

Ennen vaaleja oikeusministeri Morgan Johansson kuvaili puoluetta uhkaksi avoimelle yhteiskunnalle. Johanssonin mukaan puolue pyrkii iskemään kiilaa muslimiväestön ja muun yhteiskunnan välille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat