Donald Trump lapsineen haastettiin oikeuteen useista petoksista New Yorkin osavaltiossa

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump perheenjäsenineen on johtanut viranomaisia tarkoituksella harhaan vuosien ajan, osavaltion yleinen syyttäjä kertoo.

New Yorkin osavaltion yleinen syyttäjä Letitia James kertoi keskiviikkona, että Yhdysvaltain entistä presidenttiä Donald Trumpia ja tämän kolmea aikuista lasta vastaan nostetaan siviilikanne lukuisten talousvilppien vuoksi.

21.9. 20:57

New Yorkin osavaltion yleinen syyttäjä Letitia James nosti keskiviikkona siviilikanteen Yhdysvaltain entistä presidenttiä ja tämän aikuisia lapsia vastaan.

Asiasta kertovat muun muassa uutistoimistot AFP ja Reuters.

Kanteen mukaan Donald Trump ja hänen lapsensa Donald Jr., Eric ja Ivanka Trump ovat tarkoituksella harhauttaneet muun muassa vakuutusviranomaisia antamalla väärää tietoa omaisuutensa arvosta.

Uutistoimisto AFP:n mukaan toiminta on jatkunut jo vuosia. Trumpien arvioidaan saaneen toiminnallaan jopa miljardien dollarien suuruisia verotuksellisia etuja.

James kertoi AFP:lle, että Donald Trump on lastensa avustuksella valehdellut nettovarallisuudestaan saadakseen lainoja, vakuutusetuja ja maksaakseen alhaisempia veroja, kuin mitä hänen todellisuudessa olisi pitänyt maksaa.

”Lyhyesti sanottuna hän valehteli saadakseen itselleen valtavia taloudellisia etuja”, yleinen syyttäjä James sanoi.

Tutkinta on yksi monista Trumpia kohtaan vireillä olevista kanteista ja tutkinnoista.

Keskiviikkona kerrottiin, että yhdysvaltalaissenaattorit ovat tuominneet liittovaltion poliisin FBI:n agenttien saamat uhkaukset. Liittovaltion agentit ovat saaneet uhkauksia sen jälkeen, kun FBI suoritti elokuun alussa kotietsinnän Trumpin Floridassa sijaitsevaan Mar-a-Lagon kartanoon.

Lue myös: Senaatti tuomitsi FBI:hin kohdistuneen uhkausten tulvan, jota ex-presidentti Trumpin arvioidaan yllyttäneen

Donald Trump ei ole virallisesti ilmoittanut olevansa ehdokkaana vuoden 2024 Yhdysvaltain presidentinvaaleissa.

Trumpin tiedottaja Liz Harrington on jo ehtinyt tuomita kanteen demokraattien poliittisena tekona republikaaniliikemiestä vastaan.

”Rikolliset pääsevät vapaiksi ja demokraatit jäljittelevät poliittisia vastustajiaan!” Harrington kirjoitti Trumpin Truth Social -verkkoalustalla, kertoo AFP.

Osavaltion yleisen syyttäjän toimisto vaatii Trumpia maksamaan vähintään 250 miljoonan dollarin sakot. Lisäksi Trumpin perhettä vaaditaan pidättäytymään yritystoiminnasta New Yorkin osavaltiossa.

Yleinen syyttäjä vaati myös, että Trump lapsineen ei saa hankkia omaisuutta osavaltion alueelta viiden seuraavan vuoden aikana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat