Japani luopuu ulkomaisia matkailijoita koskevista tiukoista korona­rajoituksista

Japani sallii viisumivapaan, itsenäisen matkailun ja poistaa päivittäisen maahantulorajoituksen 11. lokakuuta alkaen.

Japanin pääministeri Fumio Kishida kuvattuna tiedotustilaisuudessa New Yorkissa 22. syyskuuta.

22.9. 20:42

Japani ilmoitti torstaina poistavansa ulkomaalaisia matkailijoita koskevat tiukat koronarajoitukset ja avaavansa rajat uudelleen kahden ja puolen vuoden jälkeen.

Asiasta kertoo uutistoimisto AFP.

”Vihdoinkin Japani avaa rajan uudelleen”, kirjoitti maan digiministeri Taro Kono Twitterissä.

”Viisumivapaus on palannut, ei päivittäistä rajoitusta ja vapaat yksittäiset vierailut.”

Japani sallii viisumivapaan, itsenäisen matkailun ja poistaa päivittäisen maahantulorajoituksen 11. lokakuuta alkaen, kertoi maan pääministeri Fumio Kishida torstaina YK:n yleiskokouksessa New Yorkissa, kertovat The Japan Times ja Kyodo News.

”Haluan tukea matkailua, viihdettä ja muita toimialoja, jotka ovat kamppailleet koronaviruspandemian aikana”, Kishida sanoi.

Päivittäistä maahantulokattoa on nostettu asteittain viimeisen puolen vuoden aikana. Tällä hetkellä raja on 50 000 matkailijaa päivässä.

Kesäkuusta lähtien Japani on sallinut turistien vierailla maassa ryhmissä oppaiden saattamina. Syyskuussa maan hallitus salli myös sellaisten matkailijoiden saapumisen, jotka olivat varanneet lentonsa ja hotellinsa rekisteröityjen matkatoimistojen kautta.

Japani on ollut Kiinan ohella yksi harvoista maista, jotka ovat jatkaneet matkailijoita koskevia tiukkoja rajoituksia senkin jälkeen, kun suuri osa muusta maailmasta on poistanut matkustusrajoitukset. Japanissa ei kuitenkaan ole Kiinan tavoin asetettu tiukkoja liikkumiskieltoja.

Maaliskuussa 2020 keskeytetyn viisumivapausohjelman palauttaminen helpottaa matkailijoiden pääsyä Japaniin merkittävästi. AFP:n mukaan vuonna 2019 maassa vieraili ohjelman turvin ennätykselliset 31,9 miljoonaa ulkomaalaista matkailijaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat