Kymmenen ihmistä kuollut baarissa tapahtuneessa ammuskelussa Meksikossa

Tekijöitä ei ole toistaiseksi tavoitettu.

23.9. 5:12

Kymmenen ihmistä on kuollut Meksikossa toistaiseksi tuntemattomien miesten avattua tulen baarissa keskiviikkona, viranomaiset sanoivat uutistoimisto Reutersin mukaan.

"Näyttää siltä, että se oli suora hyökkäys”, sanoi poliisiviranomainen Tarimoron kaupungista Guanajuaton osavaltiosta.

Alue on ollut viime vuosina kilpailevien huumejengien välisten rajujen reviiritaisteluiden keskiössä. Vakavat väkivaltatapaukset ovat yleisiä.

Nimettömänä pysyttelevä virkamies sanoi Reutersille, että kaikki kymmenen keskiviikkona tapahtuneen hyökkäyksen uhria olivat miehiä, ja ettei ketään oltu vielä pidätetty tapaukseen liittyen.

Guanajuaton hallituksen virkamies kertoi, että yhdeksän miehistä kuoli tapahtumapaikalla ja kymmenes vammoihinsa sairaalassa.

Osavaltion kuvernööri Diego Sinhue Rodriguez, joka kutsui tapausta ”pelkurimaiseksi hyökkäykseksi”, ilmaisi Reutersin mukaan Twitterissä surunvalittelunsa uhrien omaisille.

Rodriguez ei kertonut hyökkäyksen yksityiskohtia.

Liittovaltion turvallisuusministeriö sanoi aiemmin tällä viikolla, että Guanajuatossa on tapahtunut tänä vuonna kaikista Meksikon osavaltioista eniten murhia. Osavaltiossa kirjattiin 2 115 uhria tammi–elokuussa.

Meksikon presidentti Andres Manuel Lopez Obrador kertoi torstaiaamuna tiedotustilaisuudessa, että Guanajuatossa oli pelkästään keskiviikon aikana rekisteröity 20 murhaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat