Saksan liittokansleri ylisti uusia energia­sopimuksia: ”Emme ole koskaan enää riippuvaisia yhdestä toimittajasta”

Saksa on ollut hyvin riippuvainen venäläisestä maakaasusta, mutta maa on pyrkinyt monipuolistamaan energiansaantiaan Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Yhdistyneiden arabiemiirikuntien presidentti Mohammed Bin Zayed al-Nahya ja Saksan liittokansleri Olaf Scholz kättelivät Abu Dhabissa sunnuntaina.

25.9. 17:18

Saksa ja Yhdistyneet arabiemiirikunnat tekivät sunnuntaina ”energia­turvallisuus­sopimuksen”, jonka myötä arabiemiiri­kunnat toimittavat Saksalle nesteytettyä maakaasua ja dieseliä.

Sunnuntai oli Saksan liittokanslerin Olaf Scholzin Persianlahden-matkan toinen ja viimeinen päivä. Ennen arabiemiraatteja Scholz pistäytyi Saudi-Arabiassa ja Qatarissa.

”Emme tule enää koskaan olemaan sellaisessa tilanteessa, jossa olisimme riippuvaisia vain yhdestä toimittajasta ja sen tekemistä päätöksistä”, Scholz vakuutti sunnuntaina Abu Dhabissa.

Arabiemiraattien valtiollinen energiayhtiö toimitti aikaisemmin tässä kuussa ensimmäistä kertaa dieseliä Saksaan. Ensi vuonna toimitusten pitäisi kasvaa niin, että Saksaan toimitetaan jopa neljännesmiljoona tonnia dieseliä kuussa.

Saksa on ollut erittäin riippuvainen venäläisestä maakaasusta, mutta maa on pyrkinyt monipuolistamaan energiansaantiaan Venäjän hyökättyä Ukrainaan helmikuussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat