Venäläismediat: Vaalimaan raja-aseman tuntumaan on tuotu Venäjän ase­voimien kutsunta­toimisto

Venäläismedioiden tietojen mukaan kutsuntatoimisto sijaitsee Ylä-Urpalan, venäjäksi Torfjanovkan, raja-asemalla. Suomen puolella rajaa sijaitsee Vaalimaan rajanylityspaikka.

Kuvankaappaus Fontankan uutisesta, jossa kerrotaan Suomen ja Venäjän rajan läheisyyteen tuodusta kutsuntatoimistosta.

28.9. 17:18 | Päivitetty 28.9. 18:47

Pietarilainen uutissivusto Fontanka uutisoi, että myös Suomen ja Venäjän rajalle on tuotu Venäjän asevoimien kutsuntatoimisto. Suomessa asiasta uutisoi aiemmin Yle.

Fontankan lähteen mukaan kutsuntatoimisto sijaitsee Ylä-Urpalan, venäjäksi Torfjanovkan, raja-asemalla. Raja-asema sijaitsee Viipurin alueella Leningradin hallinnollisella alueella. Suomen puolella rajaa sijaitsee Vaalimaan rajanylityspaikka.

Myös venäläinen media 47news uutisoi asiasta. Sivusto kertoo, että asia on varmistettu Viipurin alueen viranomaisilta. Median lähteiden mukaan kutsuntatoimisto on ollut toiminnassa 27. syyskuuta alkaen.

Venäläismedioiden tietojen mukaan rajalla kutsutaan palvelukseen ne henkilöt, joita Venäjän ”osittainen” liikekannallepano koskee. Tämän lisäksi vapaaehtoiset voivat myös ilmoittautua palvelukseen kutsuntatoimistossa.

Rajavartiolaitoksen apulaiskomentaja, everstiluutnantti Jukka Lukkari ei kommentoinut HS:lle sitä, onko kutsuntatoimiston ilmestyminen rajalle vaikuttanut rajaliikenteeseen.

Hän kertoo kuitenkin, että normaaliin tilanteeseen verrattuna rajaliikenne on edelleen vilkasta, vaikka rajan ylittäneiden määrä näyttää tasaantuvan.

”Nykyisten tietojen mukaan lähes kaikilla rajanylityspaikoilla on lyhyempiä jonoja kuin aiemmin, mutta rajaliikenne on silti edelleen vilkasta. Viikonlopun jälkeen rajaliikenne on hieman vähentynyt, mutta on tyypillistä, että viikonloppuisin on enemmän matkustajia”, Lukkari sanoo.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat