Putin spekuloi lännen romahtamisella

Vladimir Putin väittää, että länsi on valmis yllyttämään ihmisiä ”värivallankumouksiin” ja ”verilöylyyn” missä tahansa maassa.

Vladimir Putin piti länttä kritisoivan puheensa Itsenäisten valtioiden yhteisön tiedustelujohtajien kanssa järjestetyssä kokouksessa torstaina.

29.9. 19:21

Venäjän presidentti Vladimir Putin piti torstaina puheen, jossa hän povasi lännen romahtamista.

Putinin mielestä ”yksinapainen hegemonia” tulee romahtamaan ja sen tilalle muodostuu uusi ”oikeudenmukaisempi maailmanjärjestys".

”Edessämme on vaikea prosessi oikeudenmukaisemman maailmanjärjestyksen muodostamiseksi. Siihen liittyy jo tiedossa olevia, taustalla vaikuttavia ongelmia. Yksinapainen hegemonia on vääjäämättä romahtamassa”, Putin sanoi valtiollisen uutistoimisto Tassin mukaan.

”Tämä on objektiivinen todellisuus, jonka länsi kieltäytyy jyrkästi hyväksymästä. Ja me näemme kaiken, mitä tästä seuraa.”

Putin piti länttä kritisoivan puheensa Itsenäisten valtioiden yhteisön (IVY) tiedustelujohtajien kanssa järjestetyssä kokouksessa torstaina.

Itsenäisten valtioiden yhteisö IVY on järjestö, johon entiset neuvostotasavallat Baltian maita lukuun ottamatta liittyivät Neuvostoliiton hajotessa ja hajottua.

Järjestö on löyhä yhteistyöelin, jonka tavoite on esimerkiksi vapaakaupan edistäminen maiden välillä.

Putinin mukaan ”pahamaineinen kollektiivinen länsi luo uusia ongelmia ja kriisejä”.

”Samalla se ei epäröi käyttää kaikkia keinoja painostaakseen niitä maita, jotka valitsevat suvereenin kehityspolun. Niitä, jotka eivät halua totella, vaan haluavat valita oman polkunsa, tulevaisuutensa ja säilyttää kulttuurinsa, perinteensä ja arvonsa.”

Putin väitti, että länsi on valmis yllyttämään ihmisiä ”värivallankumouksiin” ja ”verilöylyyn” missä tahansa maassa. Hän ei nimennyt mitään maata, jossa länsi olisi valmis näin tekemään.

Putin väitti myös, että länsimaat suunnittelevat uusien konfliktien lietsomista IVY:n alueilla, ja että nykyiset konfliktit siellä ovat seurausta Neuvostoliiton romahtamisesta.

”Riittää, kun katsoo, mitä nyt tapahtuu Venäjän ja Ukrainan välillä ja mitä tapahtuu joidenkin muiden IVY-maiden rajoilla. Kaikki tämä on tietysti seurausta Neuvostoliiton romahtamisesta, ja tämä on ymmärrettävää.”, Putin sanoi.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat