Ian-hirmumyrskyssä kuollut ainakin 25 ihmistä – Iski Floridan jälkeen Etelä-Carolinaan

Ian on nyt luokiteltu posttrooppiseksi sykloniksi.

Ian aiheutti Floridassa valtavat tulvatuhot.

1.10. 5:07

Hirmumyrsky Ian iski Etelä-Carolinaan perjantai-iltapäivällä aiheutettuaan edellispäivinä valtavat tuhot ja kymmeniä kuolemia Floridassa, muun muassa uutistoimisto Reuters ja brittilehti The Guardian kertovat.

Ian iski Floridanlahden rannikolle keskiviikkona yhtenä voimakkaimmista myrskyistä, joka on koskaan osunut Yhdysvaltain mantereelle. Viranomaiset pelkäävät, että siitä tulee Floridan historian suurin luonnonkatastrofi.

Floridan poliisiviranomaisten mukaan myrskyssä on kuollut osavaltiossa 23 ihmistä, uutistoimisto AFP kertoo. AFP kuitenkin huomauttaa, että esimerkiksi CNN:n siteeraamien piirikuntaviranomaisten mukaan kuolleita saattaa olla jopa 45. Kuubassa myrskyn raportoitiin aiheuttaneen kaksi kuolemantapausta.

Ennen rantautumistaan Floridaan Ian kylvi tuhoa Kuubassa muun muassa katkaisten sähköt käytännössä kaikilta maan 11,3 miljoonalta asukkaalta. Kuuban hallitus on pyytänyt Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinnolta hätäapua, The Wall Street Journal raportoi perjantaina.

Ian rantautui Etelä-Carolinaan lähellä Georgetownin rantakaupunkia. Yhdysvaltain kansallisen hurrikaanikeskuksen (NHC) mukaan tuulennopeus oli tuolloin enimmillään lähes 39 metriä sekunnissa. Myrsky katkaisi sähköt yli 400 000:lta kotitaloudelta ja yritykseltä Etelä- ja Pohjois-Carolinan osavaltioissa.

Ian, joka on nyt luokiteltu posttrooppiseksi sykloniksi, tuo heikentyessään rankkasateita ja mahdollisia äkkitulvia osiin Pohjois- ja Etelä-Carolinan sekä Virginian ja Länsi-Virginian osavaltioita ainakin lauantaiaamuun asti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat