Trump haastaa CNN:n oikeuteen kunnian­loukkauksesta – Vaatii vähintään 475 miljoonan dollarin korvauksia

Trump on haastanut presidenttikautensa jälkeen useita vastustajiaan oikeuteen varsin heikolla menestyksellä.

Trump väittää, että CNN on lähiaikoina kiihdyttänyt häntä vastaan suunnattua herjauskampanjaa, koska yhtiö pelkää hänen asettuvan ehdolle vuoden 2024 presidentinvaaleissa.

3.10. 23:55

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump on haastanut ympärivuorokautisesti uutisia lähettävän kaapelitelevisioyhtiö CNN:n oikeuteen kunnianloukkauksesta, muun muassa uutistoimistot Bloomberg ja Reuters kertovat.

Trump väittää, että CNN on lähiaikoina kiihdyttänyt häntä vastaan suunnattua herjauskampanjaa, koska yhtiö pelkää hänen asettuvan ehdolle vuoden 2024 presidentinvaaleissa.

Trumpin asianajajat sanovat kanteessa, että CNN on yrittänyt pilata Trumpin maineen ”sarjalla yhä skandaalimaisempia, valheellisempia ja herjaavampia titteleitä, kuten rasisti, venäjän palvelija, kapinallinen ja pahimmillaan Hitler.”

Trump vaatii hakemuksen mukaan vähintään 475 miljoonan dollarin vahingonkorvauksia.

”Sen lisäksi, että CNN on korostanut vain negatiivista tietoa kantajasta ja jättänyt huomiotta kaikki positiiviset tiedot hänestä, on CNN pyrkinyt käyttämään valtavaa vaikutusvaltaansa – väitetysti ’luotettavana’ uutislähteenä – häpäistäkseen kantajan katsojiensa ja lukijoidensa silmissä”, asianajajat kirjoittivat.

Asianajajien mukaan CNN:n tarkoituksena on ”päihittää Trump poliittisesti”.

Trump on haastanut presidenttikautensa jälkeen useita vastustajiaan oikeuteen varsin heikolla menestyksellä. Floridan liittovaltion tuomari hylkäsi viime kuussa hänen kanteensa, jossa hän syytti vuoden 2016 presidentinvaalien haastajaansa Hillary Clintonia ja kymmeniä muita salaliitosta häntä vastaan.

CNN ei ole toistaiseksi kommentoinut asiaa.

Oikeusjuttu nostetaan samaan aikaan, kun Yhdysvaltain oikeusministeriö on kohdistanut Trumpiin rikostutkinnan entisen presidentin Mar-a-Lagon kartanossa Floridassa säilytettyjen hallituksen asiakirjojen vuoksi.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat