Pohjois-Korea laukaisi jälleen ohjuksia mereen

Kyse oli todennäköisesti kahdesta ballistisesta ohjuksesta. Pohjois-Korean mukaan viimeaikaiset laukaisut ovat vastareaktioita Yhdysvaltain ja Etelä-Korean sotaharjoituksiin alueella.

Eteläkorealaisissa televisiouutisissa näytettiin torstaina arkistomateriaalia Pohjois-Korean ohjuskokeesta.

6.10. 2:06 | Päivitetty 6.10. 7:23

Pohjois-Korea on laukaissut jälleen ohjuksia kohti Japaninmerta, kertoo eteläkorealainen uutistoimisto Yonhap. Etelä-Korean asevoimien johdon mukaan Pohjois-Korea laukaisi kaksi ballistista ohjusta Japaninmereen varhain torstaina.

Myös Japanin puolustusministeriö kertoi ohjuslaukaisuista, maan yleisradioyhtiö NHK kertoo.

Japanin pääministerin kanslia kertoi aiemmin Twitter-tilillään julkaisemassa hätätiedotteessa aluksi, että ohjus olisi lentänyt todennäköisesti Japanin yli. Myöhemmin twiitti poistettiin, ja uudessa twiitissä mainintaa lentoradasta Japanin yli ei ollut.

Japaninmeri sijaitsee Aasian mantereen ja Japanin saarten välissä.

Pohjois-Korea on testannut ohjuksia tiheään tahtiin viime aikoina. Pohjois-Korean ulkoministeriön mukaan tuoreet ohjuslaukaisut ovat vastareaktioita Yhdysvaltain ja Etelä-Korean sotaharjoituksiin alueella.

Japanin pääministeri Fumio Kishidan mukaan viimeisimpien ohjuslaukaisujen tulvaa on ”mahdotonta hyväksyä”.

Kishidan mukaan Pohjois-Korea on tehnyt kuusi ohjuslaukaisua syyskuun lopun jälkeen.

Tiistainen ohjuslaukaisu arvioitu Pohjois-Korean pisimmälle lentäneeksi

Pohjois-Korea laukaisi tiistaina ballistisen ohjuksen Japanin yli. Kyseessä oli ensimmäinen kerta viiteen vuoteen, kun Pohjois-Korea laukaisi ohjuksen Japanin yli.

Tiistaisen laukaisun on arvioitu olleen todennäköisesti Pohjois-Korean pisimmälle laukaistu ohjus. Sen arvioitiin lentäneen noin 4 500 kilometrin päähän laukaisupaikasta.

Sekä Japani, Etelä-Korea että Yhdysvallat tuomitsivat Pohjois-Korean tiistaisen ohjuslaukaisun. Myös YK:n pääsihteeri António Guterres tuomitsi laukaisun ja kuvaili sitä ”eskalaatioksi”.

Laukaisua käsiteltiin YK:n turvallisuusneuvoston hätäistunnossa keskiviikkona.

Etelä-Korea ja Yhdysvallat ampuivat keskiviikkona ohjuksia Japaninmereen vastalauseena Pohjois-Korean laukaisulle.

Etelä-Korean armeija kertoi keskiviikkona Yhdysvaltain ydinkäyttöisen lentotukialus USS Ronald Reaganin paluusta alueelle. Alus osallistui viime kuussa yhteisharjoitukseen Etelä-Korean merivoimien kanssa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat