Pohjois-Korea kertoo jatkaneensa jälleen ohjuskokeitaan

Pohjois-Korean valtionmedian mukaan maa testasi keskiviikkona pitkän kantaman strategisia risteilyohjuksia.

13.10. 2:20 | Päivitetty 13.10. 5:33

Pohjois-Korea on jälleen sen valtionmedian mukaan tehnyt ohjuskokeita. Se kertoi torstaina, että maa testasi keskiviikkona pitkän kantaman strategisia risteilyohjuksia.

Valtiollisen uutistoimiston KCNA:n mukaan ohjukset matkasivat 2 000 kilometrin matkan merellä ja osuivat kohteisiinsa, mutta kohteista KCNA ei kertonut. Koetta valvoi maan johtaja Kim Jong-un.

Uutistoimisto AFP:n mukaan KCNA raportoi, että ohjukset pystyisivät myös kantamaan taktisia ydinaseita. Analyytikot ovat varoittaneet Pohjois-Korean saattavan valmistautua uuteen ydinkokeeseen.

Pohjois-Korea on viime aikoina tehnyt useita ohjuslaukaisuja, jotka ovat kiristäneet jännitteitä alueella.

Analyytikoiden mukaan KCNA:n lukuisat lausunnot ohjuskokeista antavat ymmärtää, että Pohjois-Korean hallinto on huolissaan Yhdysvaltain ja sen liittolaisten sotaharjoituksista. Raportoinnin määrä on uutistoimisto AFP:n mukaan poikkeuksellista, sillä valtionmedia ei enää nykyään kommentoi laukaisuja säännöllisesti.

Etelä-Korean presidentti Yoon Suk-yeol sanoi torstaina kuuntelevansa mielipiteitä Etelä-Koreassa ja Yhdysvalloista Pohjois-Korean ydinuhkailun torjumiseksi.

Kommenteista raportoi eteläkorealainen englanninkielinen uutistoimisto Yonhap. Sen mukaan Pohjois-Korea on laukaissut jo seitsemän ballistista ohjusta kahden viikon aikana.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat