Ihmiset ”äänestivät” Varsovassa Venäjän suurlähetystön liittämisestä Puolaan

Äänestäjien jono ulottui kadulle, jonka varrella Venäjän suurlähetystö sijaitsee.

Pilkkaäänestys oli osa protestia, jossa osallistujat pitivät esillä Ukrainan lippuja ja Venäjää vastustavia plakaatteja.

15.10. 22:36

Sadat ihmiset osallistuivat lauantaina ”kansanäänestykseen” siitä, pitäisikö Varsovassa sijaitseva Venäjän suurlähetystö liittää Puolaan. Pilkkaäänestys oli osa kansalaisjärjestöjen järjestämää protestia.

”Liittäminen on tänä aikana in”, järjestäjät sanoivat lausunnossaan.

Tällä ne viittasivat Venäjän väitteeseen, jonka mukaan neljä Ukrainan aluetta olisi liitetty Venäjään lännen huijaukseksi luonnehtimien niin sanottujen kansanäänestysten jälkeen.

”Me ajattelimme seurata sillä tiellä ja järjestää kansanäänestyksen Venäjän suurlähetystön liittämisestä – Varsovassa”, järjestöt ilmoittivat.

Kansalaisjärjestöt myös viittasivat sosiaalisessa mediassa leviävään vitsiin, jossa ehdotetaan, että tšekit valtaisivat Venäjälle kuuluvan Kaliningradin erillisalueen.

Järjestäjien mukaan noin 3 000 ihmistä osallistui ”kansanäänestykseen” Varsovassa. Äänestäjien jono ulottui kadulle, jonka varrella Venäjän suurlähetystö sijaitsee. Vaaliuurna oli asetettu lähetystön eteen.

”Äänestyksessä” oli annettu kolme vaihtoehtoa, joista jokaisessa luki ”kyllä”.

”Tämä on paljon demokraattisempi idea kuin Ukrainan maaperällä pidetyt kansanäänestykset, jota järjestettiin aseiden ja ohjusten alaisena”, sanoi 33-vuotias ukrainalainen asianajaja Mariia Volkolup Varsovassa uutistoimisto AFP:lle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat