Kolme YK:n rauhanturvaajaa kuoli tienvarsi­pommin räjähdyksessä

Kolme YK:n rauhanturvaajaa kuoli ja kolme muuta loukkaantui tienvarsi­pommin räjähdettyä. Rauhanturvaajat olivat etsimässä miinoja Pohjois-Malissa.

17.10. 23:33

Kolme YK:n rauhanturvaajaa kuoli ja kolme muuta loukkaantui vakavasti Länsi-Afrikassa Malissa, kun heidän ajoneuvonsa osui tienvarsipommiin maan pohjoisosissa maanantaina.

Asiasta kertovat muun muassa uutistoimistot Reuters ja AFP.

Rauhanturvaajat olivat etsimässä miinoja pohjoisessa Tessalitin kunnassa Kidalin alueella, kun he osuivat pommiin, YK:n tiedottaja Stephane Dujarric kertoi Reutersin mukaan.

”Lähetämme syvimmät surunvalittelumme rauhanturvaajien perheille ja kollegoillemme operaatiossa ja toivomme pikaista paranemista loukkaantuneille”, Dujarric lisäsi.

YK ei ole yksilöinyt, mistä maista iskun kohteeksi joutuneet rauhanturvaajat olivat.

YK:n johtama Minusma-rauhanturvaoperaatio, johon rauhanturvaajat kuuluivat, käynnistettiin vuonna 2013 tukemaan Malin laillista hallintoa saavuttamaan ja ylläpitämään turvallisen toimintaympäristön maan jälleenrakentamiseksi.

Islamistiset militantit, joista osalla on yhteyksiä al-Qaidaan ja Isis-järjestöön, ovat käyneet kapinaa Pohjois-Malissa viime vuosikymmenen ajan. AFP:n mukaan miinat ja räjähteet ovat tyypillisiä jihadistien käyttämiä aseita Malissa.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Malissa on operaation puitteissa tällä hetkellä noin 12 000 sotilasta ja ainakin 174 rauhanturvaajaa on kuollut operaation käynnistymisen jälkeen.

AFP:n mukaan 75 rauhanturvaajaa on kuollut kotitekoisten räjähteiden takia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat