Merikaapeli vaurioitui Shetlannissa, jo toinen tapaus viime aikoina: ”Hyvin harvinaista”

”Oletamme, että kaapelia vaurioittivat kalastusveneet, mutta on hyvin harvinaista, että meillä on kaksi ongelmaa samaan aikaan”, tietoliikenneyhtiö Telecomin edustaja sanoi.

Karuilla Shetlannin saarilla on myös golfkenttiä.

20.10. 15:44 | Päivitetty 20.10. 16:02

Britanniassa Shetlandinsaarten tietoliikenne­yhteyksissä on vakavia häiriöitä kaapelivaurion vuoksi.

Shetlannin muuhun Britanniaan yhdistävän merenalaisen kaapelin vaurioista uutisoivat muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC ja sanomalehti The Telegraph.

Katkos vaikuttaa joihinkin lankapuhelimiin, matkapuhelimiin ja internetiin Shetlannissa, Skotlannin poliisi kertoo. Hätätilanteessa saattaa kuitenkin poliisin mukaan olla mahdollista soittaa hätänumeroon, vaikka puhelimessa ei olisi signaalia.

Shetlannin ja Tanskan Färsaarten välinen kaapeli puolestaan vaurioitui viime viikolla, ja sitä korjataan edelleen. Färsaarten tietoliikenneyhtiö Telecomin mukaan kaapeli saadaan korjattua lauantaina.

”Oletamme, että kaapelia vaurioittivat kalastusveneet, mutta on hyvin harvinaista, että meillä on kaksi ongelmaa samaan aikaan”, sanoi yhtiön edustaja Pall Vesturbu BBC:lle.

Shetlannin ja Orkneyn alueen kansanedustajan Alastair Carmichaelin mukaan Shetlannin yhteyksien palauttaminen voi kestää päiviä.

Tärkein prioriteetti on ongelman korjaaminen, mutta myös resilienssiä [toimintakykyisenä pysymistä] on parannettava, Carmichael sanoi.

Poliisi kehottaa paikallisia Shetlannissa soittamaan vain välttämättömiä puheluita, jotta hätäpuhelut pääsisivät tarvittaessa läpi. Liikenteessä on myös ylimääräisiä poliisipartioita hätätilanteiden varalta.

Skotlantiin kuuluva Shetlanti sijaitsee Pohjanmerellä noin 200 kilometrin päästä Britannian mantereesta. Saarilla asuu noin 23 000 ihmistä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat