Pohjois- ja Etelä-Korea ampuivat varoituslaukauksia merellä

Etelä-Korea sanoo hätistäneensä pohjoiskorealaisen kauppa-aluksen vesiltään, Pohjois-Korea ampui raketteja vastauksena.

24.10. 6:10

Pohjois- ja Etelä-Korea ampuivat varoituslaukauksia toisiaan päin Keltaisellamerellä Korean niemimaan länsirannikon tuntumassa maanantain ja sunnuntain välisenä yönä. Molemmat syyttävät toisiaan maiden välisen aluevesirajan rikkomisesta sotilaallisesti jännittyneen tilanteen keskellä.

Asiasta kertoo Reuters.

Etelä-Korean puolustusvoimat kertoo lähettäneensä varoituksia radioteitse ja ampuneensa varoituslaukauksia ajaakseen pohjoiskorealaisen kauppa-aluksen, joka oli ylittänyt rajan, kertoo eteläkorealainen Yonhap-uutistoimisto. Sen mukaan pohjoiskorealainen alus vetäytyi takaisin rajan taakse varoituslaukausten jälkeen.

Pohjois-Korea puolestaan totesi valtionmedian välityksellä ampuneensa tykillä kymmenen laukausta, kun eteläkorealainen laivaston alus ylitti rajan ja ampui varoituslaukauksia.

”Teimme ensimmäiset vastatoimet karkottaaksemme vihollisen sotalaivan, ja ammuimme kymmenen laukausta raketinheittimellä lähellä aluetta, jossa vihollisen liikettä ilmeni”, totesi Pohjois-Korean kansanarmeijan tiedottaja pohjoiskorealaisen KCNA-uutistoimiston mukaan.

Etelä-Korean puolustusvoimat totesi tehneensä normaalin operaation, joka seuraa luvatonta rajanylitystä ja maiden välistä vihamielisiä toimia koskevaa sopimusta.

”Jälleen kerran kehotamme Pohjois-Koreaa välittömästi lopettamaan jatkuvat provokaatiot ja syytökset, jotka vahingoittavat rauhaa ja vakautta Korean niemimaalla samoin kuin kansainvälistä yhteisöä”, Etelä-Korean puolustusvoimien johto totesi tiedotteessa.

Koreoiden välinen jännite on lisääntynyt viime aikoina. Pohjois-Korea on laukaissut viime viikkoina ballistisia ohjuksia ja runsaasti raketteja itä- ja länsirannikkojensa edustalla vastatoimena Etelä-Korean asevoimien toimille.

Viime viikolla Etelä-Korean armeija aloitti vuotuisen harjoituksensa Yhdysvaltojen kanssa, joissa maat harjoittelevat Pohjois-Korean ydin- ja ohjusuhan torjumista.

Etelä-Korean mukaan Pohjois-Korea on viime viikkojen operaatioissaan harjoitellut taktisten ydinaseiden käyttöä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat