Seksinukke­rituaalista temppelillä epäillyt tuomiolle Myanmarissa

Epäillyt olivat pukeneet seksinukeille tiarat ja lukivat niiden seurassa loitsuja temppelin parkkipaikalla.

Epäillyt yrittivät viedä seksinuket Shwedagonin keskuspagodan luokse.

24.10. 7:58

Kahdeksan hengen ryhmä joutuu tuomiolle epäiltynä seksinukkerituaalista Myanmarin merkittävimmässä temppelissä Yangonin kaupungissa. Global New Light of Myanmar -lehden mukaan epäillyt jäivät lauantaina kiinni temppelin ovella, kun vartijat havaitsivat heidän hallussaan olleet kaksi seksinukkea.

Ryhmä yritti viedä nukkeja temppelin keskellä kohoavan suuren kultapäällysteisen pagodan luo lauantaina. Vartijat eivät sallineet nukkejen pääsyä temppelialueelle.

Epäillyt jättivät nuket autoon parkkipaikalle ja kävi kiertämässä pagodan ilman niitä. Sen jälkeen he palasivat autolle, ja alkoivat lukea seksirituaaliin liittyviä loitsuja. Loitsujen sisältöä ei ole täsmennetty mediassa.

Loitsujen alettua temppelin vartija puuttui peliin. Hän vei joukon kuulusteluihin ja poisti nuket temppelin alueelta.

Myanmarin valtiollinen media julkaisi kuvia nukeista. Ne oli puettu perinneasuihin, ja niiden päähän oli asetettu tiarat. Asiasta kertoo muun muassa South China Morning Post.

Shwedagon on myanmarilaisille hyvin tärkeä ja pyhä buddhalainen temppeli. Kansantarinoiden mukaan siellä on aitoja Buddhan hiuksia.

Seksinukkerituaalista epäillyt joutuvat vastaamaan teostaan oikeuteen. Rikosnimikkeenä on buddhalaisen uskonnon loukkaaminen, ja syytteen nostaa uskonnollisten asioiden ministeriö.

Seksinukkerituaalista on levitetty materiaalia sosiaaliseen mediaan, missä se on Reutersin mukaan herättänyt myanmarilaisten keskuudessa pahennusta.

”On hyvin epäkohteliasta tehdä näin Shwedagonissa, sillä se on pyhä paikka”, yksi sosiaalisen median käyttäjä totesi Reutersin mukaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat