Eläintarhan terraariosta paennut kuningas­kobra yhä kateissa Tukholmassa

Skansen Aquarium -eläintarhan terraariosta pakeni lauantaina kuningaskobra. Se oli maanantaina edelleen kateissa.

24.10. 14:21 | Päivitetty 24.10. 23:29

Tukholmalaisen eläintarhan uusi kuningaskobra on osoittautunut todella liukkaaksi luikuksi. Käärme pakeni terraariostaan viikonloppuna muina matelijoina vain muutaman päivän oleilun jälkeen, kun edeltävän 15 vuoden aikana yksikään luikero ei ole onnistunut pakenemaan.

Tylsähkösti Sir Väs -nimen saanut 2,5-metrinen myrkkyluikero onkin nyt nimetty uudestaan Houdiniksi kuuluisan kahlekuninkaan mukaan, kertoi Skansen Aquarium -eläintarhan johtaja Jonas Wahlström.

Käärme pakeni lauantaina, mutta oli maanantaina edelleen kateissa, vaikka sitä oli yritetty etsiä erikoiskameroiden avulla putkista ja välikaton rakenteista, minne sen on epäilty paenneen. Lattialle on myös levitetty jauhoja, jotta matelijan mahdollinen reitti paljastuisi.

Wahlströmin mukaan käärme ei voi päästä ulos rakennuksesta, ja vaikka pääsisikin, ulkona on niin kylmä, että matelija jäätyisi välittömästi tönköksi.

Kuningaskobrat kuuluvat maailman suurimpiin myrkkykäärmeisiin. Purema voi hoitamattomana tappaa.

Oikaisu 24.10. kello 23.29: Toisin kuin artikkelissa virheellisesti kerrottiin, käärmeen nimi ei ollut alun perin Sir Vas vaan Sir Väs. Lisäksi käärme ei ole yli nelimetrinen vaan 2,5-metrinen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat